DNB banko grupės Lietuvoje 2016 m. devynių mėnesių veiklos rezultatas

Didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausanti DNB banko grupė Lietuvoje, atskaičius mokesčius, per 2016 m. pirmuosius devynis mėnesius uždirbo 20,6 mln. eurų grynojo pelno, palyginti su 15,8 mln. eurų atitinkamu laikotarpiu pernai. Rezultatas yra neaudituotas ir apskaičiuotas pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

Rugsėjo pabaigoje DNB bankas Lietuvoje individualiems ir verslo klientams buvo suteikęs paskolų už 2,9 mlrd. eurų, t.y. grynasis paskolų portfelis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai padidėjo 4,1 proc. Tai lėmė išaugęs juridinių subjektų ir namų ūkių finansavimas, kuris palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo atitinkamai 1,4 proc. ir 6,6 proc.

„Metų pradžioje, reaguodami į pokyčius bankų rinkoje, atlikome vidinę klientų aptarnavimo padalinių reorganizaciją. Banke atsirado aiškesnė, į klientus labiau orientuota struktūra. Tai padėjo mums geriau įgyvendinti veiklos pokyčius ir įdiegti būtinas naujoves, nuo klientų aptarnavimo skyriuose iki kortelių siuntimo paštu. Be to, užbaigėme pagrindinės būstinės kraustymąsi į naujas patalpas, kartu peržiūrėdami ir atnaujindami daugelį vidinių procesų. Visi šie pokyčiai leido mums veikti dar efektyviau ir toliau gerinti veiklos rezultatus“, – sako AB DNB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Bjornar Lund.

DNB banko Lietuvoje indėlių portfelis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 7 proc. iki 2,4 mlrd. eurų. Banko pajamos per pirmuosius devynis mėnesius išaugo 11,2 proc. ir sudarė 88 mln. eurų. Grynosios palūkanų pajamos šių metų pirmus devynis mėnesius išaugo 8,8 proc. ir sudarė 51,4 mln. eurų.

DNB Lietuvoje veiklos ir kitos išlaidos per devynis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sudarė 50,1 mln. eurų. Dėl nuoseklių pastangų didinti veiklos efektyvumą ir aktyvios savitarnos infrastruktūros plėtros, DNB Lietuvoje sąnaudos palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai sumažėjo 5 proc.  

DNB Lietuvoje turtas palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo 4,7  proc. ir rugsėjo pabaigoje sudarė 4,1 mlrd. eurų.

Laikydamasis tinkamos rizikų valdymo politikos, bankas vykdo visus Lietuvos banko nustatytus veiklos riziką ribojančius normatyvus.