VGTU studentai – pasaulio programavimo čempionate

Lapkričio mėnesį devyni Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Fundamentinių mokslų fakulteto studentai buvo išvykę į Minską atstovauti universitetui Studentų pasaulio programavimo čempionato ACM ICPC ketvirtfinalyje.
 
ACM ICPC čempionatas vyksta kasmet nuo 1970 m. ir yra vienas iš pagrindinių programavimo renginių pasaulyje. 2015 m. atrankiniame čempionato ture dalyvavo 40266 studentai iš 2736 universitetų. Čempionatas aprėpė 102 šalis iš šešių žemynų.
 
VGTU šiame renginyje pradėjo dalyvauti 2014 metais. Tuomet regiono ketvirtfinalyje pavyko užimti 46 vietą iš 59. 2015 m. geriausia VGTU komanda pakilo 8 pozicijoms į viršų ir užėmė 38 vietą. Šiais metais rezultatą taip pat pavyko pagerinti – iškovota 30 vieta.
 
Nors į pusfinalį VGTU studentai nepateko, komandų treneris doc. dr. Dmitrij Šešok yra nusiteikęs optimistiškai: „Svarbiausia, kad jaučiame progresą. Dirbsime toliau ir kitais metais stengsimės pasirodyti dar geriau“.
 
Čempionato varžybos yra komandinės, kiekvieną komandą sudaro trys studentai, kurie per 5 val. naudodamiesi vienu kompiuteriu turi išspręsti kuo daugiau uždavinių.