Pasigamink fotoaparatą pats dirbtuvėse „Pinhole“

Visų jaunųjų fotografų dėmesiui: kviečiame į kūrybines dirbtuves „Pinhole“. „Pinhole“ fotoaparatas – tai fotoaparatas be įprasto objektyvo. Šviesos srautas į jį patenka pro labai mažą, adata išdurtą skylutę (angl. pin – smeigtukas, hole – skylė). Šiam fotoaparatui pasigaminti jums tereiks degtukų dėžutės ir fotojuostelės. Pasiimkite šias dvi priemones su savimi ir jums palankią dieną atvykite į dirbtuves, kurias ves ir savo patirtimi dalysis Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus kultūrinės veiklos vadybininkė Monika Ivaškaitė.

Fotoaparatus meistrausime lapkričio 26 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – iki 2,5 val. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis el. paštu monika.ivaskaite@lnb.lt.

Jei esi smalsus, nori geriau išmanyti fotografiją ar tiesiog nustebinti aplinkinius nuosavu fotoaparatu degtukų dėžutėje ir tau ne mažiau kaip 16 metų – laukiame tavęs jau šį šeštadienį.