„Philips PowerSensor“ monitorius: tausoja akis ir planetą

MMD, pirmaujanti technologijų bendrovė ir „Philips Monitors“ prekės ženklo licencijos partnerė, pristato naują 16:10 formato 24 colių įstrižainės skystakristalį monitorių, kuris tausoja ir planetą, ir naudotojų sveikatą. Šis monitorius ekologiškas ir patogus naudotojui: jame integruotas „PowerSensor“ jutiklis išjungiantis monitorių, kai niekas juo nesinaudoja, o specialus „LowBlue“ režimas sumažina neigiamą mėlynos šviesos poveikį akims. Šios ypatybės kartu su įspūdinga spalvų raiška, IPS technologijos plačiu apžvalgos kampu ir USB 3.0 jungtimi padidins bet kurio modernaus biuro darbo produktyvumą.

Gerovė darbe

Komentuodamas naujojo monitoriaus patogumą naudotojui, Artemas Khomenko, „MMD Philips“ monitorių Europoje produktų vadybininkas, teigė: „Ir namie, ir darbe žmonės kasdien prie ekrano praleidžia daug laiko.  Šis monitorius – tai mūsų įsipareigojimo vystyti novatoriškus produktus, didinančius produktyvumą ir tausojančius sveikatą, tąsa.“

Nepavargusios ir sveikos naudotojų akys – svarbus darbo sąlygų gerinimo veiksnys. Tačiau, ilgai dirbant kompiuteriu, ekranų spinduliuojama mėlyna šviesa gali pakenkti regėjimui. Šį kenksmingą poveikį naujajame 240B7QPJEB/240B7QPTEB skystakristaliame ekrane mažina „LowBlue“ režimas . Išvystytas taip, kad gerintų darbo sąlygas, „LowBlue“ režimas, naudodamas išmaniąją programinės įrangos technologiją, mažina trumpąsias mėlynos šviesos bangas. Kartu akių nuovargį malšina ir „Philips“ nemirgančio ekrano technologija, reguliuojanti ekrano šviesumą ir mažinanti mirgėjimą. Šiame monitoriuje naudotojų patogumui taip pat įdiegta „SmartErgoBase“ – įranga, skirta ekranui palenkti bei pasukti ir ekrano aukščiui reguliuoti. Dar vienas patogumas – monitoriaus stovas leidžia dailiai ir tvarkingai sudėlioti laidus.

Ekologiškas monitorius

„Philips Monitors“ darbuotojai naująjį monitorių kūrė galvodami apie ekologiškumą. 85 % medžiagų, naudojamų jo gamybai, sudaro perdirbtas plastikas (patvirtinta TCO Edge tvarumo sertifikatu), todėl sumažinamas neigiamas poveikis aplinkai. Dirbant šiuo monitoriumi efektyviai tausojama energija, nes į jį integruotas „PowerSensor“, „žmonių jutiklis“, skleidžiantis ir priimantis nekenksmingus infraraudonuosius signalus – taip nustatoma, ar prie ekrano yra naudotojas, ir monitoriaus šviesumas automatiškai sumažinamas, kai naudotojas nuo ekrano atsitraukia. Taip pailgėja monitoriaus eksploatavimo trukmė ir 80 % sumažinamos energijos sąnaudos.

Didelis efektyvumas ir 16:10 formatas

Naujasis monitorius ne tik ekologiškas – jis pasižymi kitu svarbiu pranašumu – puikia vaizdo kokybe. Dėl pažangios IPS technologijos ekrano apžvalgos kampas ypač platus, todėl vaizdas jame matyti net žiūrint beveik visiškai iš šono. Nesvarbu, ar dirbate su didelėmis lentelėmis ar su daugybės puslapių dokumentais, dėl 16:10 kraštinių santykio 240B7QPJEB/240B7QPTEB monitoriaus vaizdo erdvėje yra daug vietos, taigi jie puikiai tinka įvairių tipų biuro programoms. Naudotojai taip pat galės įvertinti aiškius paveikslėlius ir ryškias spalvas. Ypač siauri ekrano rėmai mažiau blaško dėmesį ir idealiai tinka naudojant keletą monitorių arba atsivėrus daug programų langų. Žiūrint nuotraukas ar filmus kokybė taip pat nenukenčia.

Jungtys

Efektyviam darbui dažnai reikia prisijungti prie skirtingų duomenų šaltinių, todėl monitoriuje įdiegtos VGA, „DisplayPort“ ir universalioji HDMI jungtys. USB 3.0 jungtis, įdiegta ypač sparčiai perkelti duomenims, leidžia siųsti duomenis žaibiška 5,0 Gbit/s sparta (maždaug 10 kartų sparčiau nei USB 2.0).

Naujaisiais „Philips LCD“ monitoriais 240B7QPJEB ir 240B7QPTEB jau prekiaujama. Gamintojo siūloma mažmeninė kaina – 349 € attiecīgi 359 €.