Debetines korteles klientams pristatys dronai

Skaitmeninis Didžiosios Britanijos bankas „Starling Bank“ svarsto galimybę bankines korteles klientams pristatyti dronais – bepiločiais skraidančiais aparatais. Projektą, pavadintą „Project murmuration“, planuojama pradėti įgyvendinti kitų metų pradžioje. Jo tikslas – išplėtoti greitą ir ekologišką kortelių pristatymo paslaugą.

Bankas atliko ne vieną bandymą su įvairių modelių dronais, kad įsitikintų, kaip jie geba pristatyti maždaug pusės kilogramo svorio paketą. Kompanijos tvirtinimu, šie aparatai jau gali skristi 120 m aukštyje. Šiuo metu bandoma didinti drono įveikiamą atstumą.

„Mūsų atlikti testai vyko nedideliais atstumais uždarose patalpose ir po atviru dangumi. Norime, kad tokia nauja paslauga taptų technologinių inovacijų avangardu“, – sakė „Starling Bank“ vykdomasis direktorius Julian Sawyer.

Vis dėlto net išsprendus visus praktinius klausimus, bankui reikės gauti civilinės aviacijos ir valdžios leidimą. Šią vasarą „Starling Bank“ suteikta Didžiosios Britanijos finansinio reguliuotojo licencija, leidžianti 2017 metų sausį pradėti teikti savo paslaugą.