Išmanųjį laikrodį bus galima valdyti kvėpavimu

Džordžijos technologijos instituto (JAV) mokslininkai sukūrė technologiją „Whoosh“, kuri leidžia žmogui kontroliuoti išmanųjį laikrodį savo kvėpavimu.  

Išmanusis laikrodis su šia technologija turi mikrofoną, kuris atpažįsta pūtimą, šnypštimą, iškvėpimą ir panašius garsus. Jis geba atpažinti menkiausią pūtimo skirtumą, pvz., žvakės užgesinimo pūtimą nuo pūtimo į užšalusį stiklą.

Pagal skirtingą kvėpavimo intensyvumą gali būti atliekamos skirtingos funkcijos. Pvz., dvigubas oro papūtimas gali atmesti skambutį, o ilgas nepertraukiamas – priimti. Pagal skirtingą oro pūtimo tipą išmanusis laikrodis gali būti užblokuotas ar atblokuotas.

Balso atpažinimo programos ne visada tiksliai atpažįsta žodžius ir netiksliai surašo raides, todėl šiuo atveju praverstų oro pūtimo funkcija. Pvz., intensyviai pučiant būtų galima ištrinti netinkamą tekstą, o pučiant ramiai lėtai – išsiųsti tekstinę žinutę.

Ši metodika pritaikyta ir išmaniesiems telefonams. Išmaniojo laikrodžio savininkas gali perduoti informaciją iš laikrodžio į telefoną tiesiog įkvėpdamas turinį iš laikrodžio ir iškvėpdamas jį į telefoną.

Tokia technologija visų pirma būtų naudinga žmonėms su ribotomis galimybėmis, pvz., negalintiems judinti rankų.