„Cisco Systems Inc.“ siekia užtikrinti debesų tarnybų saugumą

Kompanija „Cisco Systems Inc.“ neseniai pristatė naują technologiją „Umbrella“, skirtą užtikrinti debesų tarnybų saugumą jungiantis iš įvairių įrenginių. Naujovė padės palaikyti greitą ir saugų prisijungimą prie debesų paslaugų bei integraciją su visais šiuo metu populiariais įrenginiais ir jų naudojamomis operacinėmis sistemomis.

Pastaruoju metu vis daugiau organizacijų naudoja savo programinę įrangą bendram darbui. Debesų paslaugoms įmonėse dažnai naudojamos „Google Docs“, „Microsoft Office 365“, taip pat „Box“, „WebEx“ ir kt. programos. Visos jos kelia darbo našumą, tačiau prisijungimas prie tinklo (jei nenaudojami VPN tinklai) nėra visiškai saugus. Siekdama išspręsti šią problemą, „Cisco Systems Inc.“ sukūrė technologiją „Umbrella“, kuri užtikrintų saugų prisijungimą iš bet kurios pasaulio vietos.

Šią technologiją , „Cisco Systems Inc.“ kūrė dvejus metus, kai įsigijo apsaugos sistemas debesų technologijoms kuriančią bendrovę „OpenDNS“. Naujoji technologija turi dirbtinio intelekto elementų ir visas priemones, reikiamas skubiai reaguoti į galimus piktybinius prisijungimus. Blokuoti piktybines programas ar failus galima tiesiai debesyje, taip pat kartu naudojama ir technologija „Advanced Malware Protection“.