„Mac“ savininkai labiau linkę pažintims naudoti socialinius tinklus

„Kaspersky Lab“ nustatė romantiško elgesio ypatumus socialiniuose tinkluose. Pasirodo, naudotojai, kurie daugiausia naršo internete su „Mac“ įrenginiais, išsiskiri didesniu polinkiu į meilės reikalus socialiniuose tinkluose.

Santykiai prasideda preliudija. Čia, remiantis apklausos duomenimis, „Mac“ kompiuterių savininkai yra neginčijami lyderiai tarp kitų įrenginių naudotojų: 14 proc. pripažino, kad naudojasi socialiniais tinklais pasimatymams, o 11 proc. – ieško seksualinių partnerių. Tai dvigubai daugiau už visų kitų respondentų (atitinkamai 8 proc. ir 5 proc.) vidurkį. Nenuostabu, kad norėdami pasiekti savo tikslus, „Mac“ mėgėjai labiau linkę atskleisti savo santykių statusą (83 proc., palyginti su 63 proc.) ir seksualinę orientaciją (70 proc., palyginti su 44 proc.) socialinių tinklų svetainėse.

Be to, „Mac“ naudotojai labiau linkę kalbėti apie savo romantišką veiklą socialiniuose tinkluose, trečdalis (31 proc.) teigia, kad jie tai lengvai padarytų. Šis vidurkis siekia šiek tiek daugiau nei 16 proc.

Kaip socialiniai tinklai veikia tų, kurie jau turi partnerį, asmeninį gyvenimą? Beveik pusė respondentų (46 proc.) teigė, kad jų santykiai pagerėjo dėl socialinių tinklų. „Mac“ naudotojai šiuo atžvilgiu taip pat laimingiausi – tarp jų ši proporcija siekia 68 proc. Tai gali būti dėl to, kad „Mac“ naudotojai labiau linkę bendrauti su savo partneriais socialiniuose tinkluose: 45 proc. renkasi šį bendravimo su artimaisiais būdą, o vidutinis visų respondentų skaičius buvo tik 36 proc.

„Mes nė nepastebime, kaip smarkiai virtuali veikla pradėjo veikti mūsų gyvenimą, įskaitant santykius su mūsų artimaisiais. Žinoma, kai kuriais atvejais socialiniai tinklai yra tikra palaima. Jie leidžia mums bendrauti su žmonėmis, kuriuos ne visada galime pamatyti fiziškai. Tačiau neturėtume pamiršti apie šio bendravimo būdo riziką: santykiai gali būti sugadinti ar net sunaikinti socialinių tinklų, todėl turime būti labai atsargūs, kuo dalijamės su draugais ir kaip ši informacija gali juos paveikti, – sako Andrejus Mochola (Andrey Mochola), „Kaspersky Lab“ klientų aptarnavimo departamento vadovas.

Siekiant išvengti užsikrėtimo kažkuo pavojingesniu nei tiesiog „meilės karštine“, „Kaspersky Lab“ ekspertai rekomenduoja visada taikyti patikimą apsaugą. Skaitmeniniame pasaulyje, pavyzdžiui, „Apple“ gerbėjai, gali naudotis „Kaspersky Internet Security for Mac“.