Vienoje atidarytas pirmasis pasaulyje bitkoinų bankas

Austrijos sostinėje atidarytas pirmas pasaulyje specializuotas Bitkoinų bankas. Skelbiama, kad banko skyriuje klientai gali išsikeisti grynuosius pinigus į bitkoinus, taip pat sužinoti visą rūpimą informaciją apie skaitmeninę valiutą. Tiesa, į bitkoinus galima keisti tik eurus.   

Pirmąjį bitkoinų banką įkūrė vietinė pradedančioji įmonė „BitTrust“. Anot „BitTrust“ vykdomosios direktorės Magdalenos Isbrandt, pagrindinis skaitmeninės valiutos privalumas tas, kad naudojantis ja sandorius galima įgyvendinti be tarpininkų ir daug greičiau.

Kad gautų bitkoinų, banko klientas privalo turėti specialų adresą, susidedantį iš 27–34 simbolių eilutės. Į tokią virtualią pašto dėžutę nusiunčiama virtuali valiuta. Bitkoinų adresai neregistruojami, todėl finansinių operacijų procesas yra visiškai anonimiškas.

„Bitcoin Austria“ asociacijos vadovas Andreas Petersson teigia, kad būtent dėl anonimiškumo virtualioji valiuta yra pranašesnė už tradicines. „Atsiskaitydamas bitkoinais klientas jaučia privatumą ir saugumą. Niekas negauna jo bankinės kortelės duomenų“, – patikslina Andreas.

Pirmasis bitkoinams pritaikytas bankomatas Vienoje buvo įrengtas prieš trejus metus ir tapo gana populiarus. Šiuo metu Vienoje veikia daugiau nei 20 organizacijų, priimančių atsiskaitymą virtualiąja valiuta.

Praėjusių metų duomenimis, bitkoinas tapo viena iš stipriausių valiutų, kurios vertė per metus išaugo 126 proc., daugiausia dėl padidėjusios paklausos Kinijoje.