„Mastercard“ įsigijo apsaugos sistemų bendrovę „NuData Security“

Tarptautinė mokėjimo sistema „Mastecard“ įsigijo apsaugos sistemų bendrovę „NuData Security“. Šis žingsnis rodo, kad „Mastercard“ siekia aktyviai plėtoti prioritetinę savo veiklos strategijos kryptį ir užkirsti kelią apgaulingoms finansinėms operacijoms.

Bendrovės „NuData Security“ kompetencija pravers ir  įgyvendinant atsiskaitymo projektus daiktų interneto srityje. Numatoma, kad 2020 metais prie daiktų interneto bus prijungta 50 mlrd. įrenginių. Akivaizdu, kad spartus šios srities augimas paskatins ir kompiuterinių nusikaltėlių veiklą.

„NuData Security“ apsaugos sistema „NuDetect“ padeda atskirti realius naudotojus nuo galimų sukčiautojų. Ji pati mokosi, analizuoja klientų aktyvumą ir jų elgsenos ypatumus naudojantis internetu per kompiuterius bei išmaniuosius įrenginius ir praneša apie rizikingus asmenis.

„Mastercard“ teigimu, bendrovės „NuData Security“ įsigijimas padės  sustiprinti esamą apsaugos sistemą ir garantuos patikimą visavertę komunikaciją tarp pardavėjų, interneto mokėjimų apdorojimo sistemų ir pirkėjų.