Futbolininkai baudas susimokės savo marškinėliais

„Mastercard“ bekontakčio atsiskaitymo technologija bus integruota į futbolo teisėjų korteles ir žaidėjų marškinėlius, kad pastarieji galėtų susimokėti už baudas tiesiog žaidimo lauke. Toks sprendimas rastas paaiškėjus, jog Londono Sekmadieninės futbolo lygos neapmokėtų baudų suma pasiekė 10 mln. svarų sterlingų.

 „Mastercard“ integravo į žaidėjų marškinėlius bekontakčio atsiskaitymo technologiją ir ją susiejo su futbolo klubo bankine sąskaita. Į raudonas ir geltonas teisėjų korteles įtaisomi specialūs lustai, kurie leis žaidėjams susimokėti tiesiog prisilietus prie kortelės savo marškinėliais. Jei žaidėjas žaidimo metu pažeidžia taisykles, o jo sąskaitoje nėra pakankamai pinigų, kitą savaitę bauda padvigubėja. Jei komanda nesumokės baudos per dvi savaites, bus nušalinama nuo dalyvavimo lygos žaidimuose.

 „Teisėjai naujovę sutiko palankiai. Tikimasi, kad toks kontrolės ir atsiskaitymo būdas ne tik padės laiku susirinkti pinigus, bet ir apskritai paskatins žaidėjus žaisti sąžiningiau. Vienintelė problema, kuri gali kilti, yra ta, kad žaidėjai, norėdami išvengti baudos, stengsis pabėgti iš bekontakčio atsiskaitymo zonos. Tai vaikiškas elgesys, tačiau su juo jau susidūrėme ir turime jį išspręsti dar technologijų bandymo etape“, – sakė futbolo žaidimus Hackney Marshes laukuose Londone kuruojantis Ralfas Lapiosas  

 „Mūsų tikslas – supaprastinti ir pagreitinti atsiskaitymus. Jei bandomasis projektas pavyks, planuojame šią technologiją diegti visoje Europoje. Daugiau nebereikės gaudyti prasižengiančių žaidėjų ir užrašinėti jų marškinėlių numerių, – sako „Mastercard“ skaitmeninių mokėjimų vadybininkė Flora O‘Pil.