„Windows 10“ palaikys interneto bankininkystės biometrijos sistemą

Didžiosios Britanijos bankas „Lloyds“, bendradarbiaudamas su „Microsoft“, ketina artimiausiu metu įdiegti veidų ir pirštų atspaudų atpažinimo technologiją  interneto bankininkystėje. Siekiama, kad banko klientai galėtų tokiu identifikacijos būdu jungtis prie interneto banko per įrenginius su įdiegta operacine sistema „Windows 10“.

Bankai „Lloyds“, „Halifax“ ir Škotijos bankas ieško patogesnių ir saugesnių būdų, kurie padėtų klientams jungtis prie interneto bankininkystės atsisakant slaptažodžių. Didžiosios Britanijos bankai planuoja dar šiais metais pradėti naudoti identifikacijos sistemą „Microsoft Windows Hello“. Sistema, kurią sudaro programinė ir techninė įranga, susieja kliento naudojamą įrenginį su jo veido nuotrauka, kuri įsimenama duomenų pavidalu, tad įsilaužti į sistemą panaudojant nuotrauką, neįmanoma.

Klientų įrenginių, kurie naudojami identifikacijai, vaizdo kameros veikia infraraudonųjų spindulių technologijos pagrindu, todėl sistema gali atpažinti veidą įvairiomis apšvietimo sąlygomis. Duomenys saugomi tik kliento įrenginyje ir yra prieinami tik pačiam naudotojui.

„Lloyds“ – pirmasis Anglijos bankas, išbandęs „Windows Hello“. „Šį projektą įgyvendiname, siekdami pagerinti savo klientų aptarnavimo kokybę ir saugumo lygį“, – sakoma „Lloyds“ pranešime.