Grįžta pomėgis spausdinti nuotraukas

Šiuolaikinių technologijų galimybės leidžia kas minutę įamžinti gyvenimo akimirką ir ją išsaugoti. Ir nors nuotraukų albumais galima grožėtis įrenginių ekranuose, vis dažniau lietuviai renkasi nuotraukas spausdinti ir saugoti popieriuje. Prekybininkai pastebi, kad į madą grįžo ir prieš kelis dešimtmečius populiarūs momentiniai fotoaparatai, leidžiantys atspausdintomis nuotraukomis džiaugtis akimirksniu.    

„Panašu, kad popierinė nuotrauka mūsų šalies gyventojams tampa vis vertingesnė. Vis dažniau gražiausius kadrus  lietuviams norisi įamžinti popierinėse nuotraukose ir laikyti jas albumuose arba rėmeliuose. Be to atgimė momentinė fotografija: prieš kelis dešimtmečius populiarūs momentiniai fotoaparatai vėl naudojami, ypač renginių metu“, – sako įmonės „Fujifilm Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Tradišauskas.

Anot jo, sparčiai besivystant išmanioms technologijoms, jau buvo įprasta nuotraukas saugoti skaitmeniniu formatu. „Dabar situacija kiek pasikeitė – greičiausiai savo įrenginiuose saugome per daug kadrų, kad būtų lengva juos peržiūrėti, arba rasti konkrečią akimirką. O pametus, arba sugadinus įrenginį, neretai dingsta ir dešimtmečius kaupti nuotraukų albumai“, - sako G. Tradišauskas.

Prekybos tinklo „Senukai“ komunikacijos vadovė Simona Liaudanskytė sako, kad jų parduotuvėje įsikūrusioje nuotraukų spausdinimo laboratorijoje vien per metus darbo apimtys išaugo kone dvigubai.

„Spausdiname  ne tik nuotraukas iš skaitmeninių laikmenų, taip pat vis dažniau žmonės atneša ir juosteles, iš kurių prašo atspausdinti nuotraukas“, –  pasakoja S. Liaudanskytė.

Prekybininkai skaičiuoja kad per pastaruosius 2 metus dvigubai išaugo ir momentinių fotoaparatų, kurie iš karto atspausdina nuotraukas, ir tokiems fotoaparatams reikalingų foto plokštelių pardavimai.

Populiariausi momentiniai fotoaparatai yra retro stiliaus, spausdinantys vizitinės kortelės dydžio nuotraukas, tačiau labai mėgstami ir spausdinantys dvigubai didesnes nuotraukas.