Asociacijos „Viltis“ šventę palaimino snaigės

Sutrikusio intelekto žmonių globos asociacija „Viltis“ trečiadienio popietę (gegužės 10 d.) šventė geros kaimynystės ir draugystės šventę „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“. Tai tradicinis renginys, kasmet organizuojamas gegužį netoli asociacijos dienos centro Vilniuje, „Loft Town“ teritorijoje. Šįmet jis vyko jau aštuntą kartą.

Į renginį iš visos Lietuvos suvažiuoja sutrikusio intelekto ir neįgaliųjų organizacijų atstovai. Jie bendrauja vieni su kitais, koncertuoja ir prekiauja savo rankdarbiais. Šventę aplanko ir kaimynystėje gyvenantys bei dirbantys žmonės.

„Nors oras šįmet ne itin lepina, savo širdžių šiluma ir šypsenomis jį būtinai įšildysime“, – optimistiškai sakė asociacijos „Viltis“ vadovė Dana Migaliova.  Anot šventėje apsilankiusio kunigo Antano Saulaičio, sniegas ir lietus visuomet buvo laikomas palaimos ženklu, taigi ir ši šventė buvo tarsi palytėta dangaus. „Vienas iš gražiausių dalykų, kad ši šventė suartina šalia gyvenančius ir dirbančius žmones“, – sakė A. Saulaitis.

Šiemet prie šventės prisijungė ir netoliese įsikūręs motociklininkų klubas „Hells angels“, į renginį atvežęs asociacijos „Viltis“ vėliavą ir sukėlę džiugų minios šurmulį.

Gražia švente, vykstančia sode, kuris kažkada buvo gamyklos teritorija, pasidžiaugė Žirmūnų seniūnė Ona Suncovienė, simboliškai įteikusi asociacijos vadovei lietuvišką šiaudinį sodą.

Renginį, kaip ir kasmet, aplankė įmonių grupės „Penki kontinentai“ darbuotojai, iš mugės išsinešę ne vieną mielą šventės dalyvių rankomis pagamintą kūrinį.

„Džiugu matyti tiek daug besišypsančių veidų, prisijungti prie jų ir pasisemti optimizmo bei vilties“, – sakė įmonių grupės studijos „Penki TV“ vadovė Ieva Baniulytė.

Šiemet šventėje koncertavo meninis kolektyvas „Saulės spindulys“ iš Šalčininkų, „Kibirkštėlė vilties“ iš Panevėžio, vokalinė grupė „Verkiukai“ iš Vilniaus Verkių rajono, ansamblis „Vyturėliai“ su solistu Dareku Budrevič iš Vilniaus „Atgajos“ specialiosios mokyklos, Vilniaus specialiojo ugdymo centro „Aidas“ grupė, dienos centrų „Šviesa“ ir „Mes esame“ ansambliai, Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos-daugiafunkcinio centro solistė Akvilė Pažeirinytė, šokių grupė iš Alytaus ir kt.  

Renginio „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“ tikslas – mažinti sutrikusio intelekto žmonių socialinę atskirtį, keisti neigiamą visuomenės nuostatą ir klaidingą požiūrį į sutrikusio intelekto žmonių gebėjimus.



Vaizdo reportažas iš šventės