Įvertinti jaunieji Lietuvos ateities vizijos kūrėjai


Iš kairės: radistas Jonas Nainys, SMK direktorė Gabija Skučaitė, Girmintas Grašys, „Penkių kontinentų“ komunikacijos projektų vadovas Germanas Kavalskis, radistas Rolandas Mackevičius

Gegužės 12 d. Vilniuje,  „Siemens“ arenoje, Motyvacinio jaunimo forumo „Tavo ateities vizija“ metu, buvo įteikti apdovanojimai konkurso „Ateities vizija“ laimėtojams. Konkurse  galėjo pasireikšti kiekvienas,  gebantis paprastuose dalykuose įžvelgti galimus patobulinimus, generuojantis originalius kūrybinius sprendimus ir mokantis juos realizuoti. Jaunųjų kūrėjų darbus vertino kompetentinga komisija.  

Jaunojo kūrėjo statulėle bei 1000 eurų stipendija buvo apdovanota 10 jaunųjų ateities kūrėjų skirtingose kūrybos srityse. UAB „ Penkių kontinentų komunikacijų centras“, tiesiantis šviesolaidinį tinklą „Skynet“, taip pat įteikė vieną iš stipendijų – Girmintui Grašiui, nugalėjusiam Vizualinės kūrybos srityje.

Girmintas atsiuntė konkursui humoristinius siurrealizmo stiliaus paveikslus, atliktus grafikos technika. „Mano paveikslų  tikslas yra padėti žmonėms atsipalaiduoti ir užmiršti darbo rūpesčius, nes ateityje viskas tik sunkės ir sunkės. Be to, kadangi šie paveikslėliai yra juodai balti, turi daug detalių, juos galima naudoti ir kaip spalvinimo knygutes“, – taip savo darbą pristato jaunasis grafikas. Devyniolikmetis Girmintas Gražys studijuoja Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje. 2016 m. respublikinėje dailės olimpiadoje jis užėmė 3 vietą.

Kiti konkurso laimėtojai: Greta Jarmalavičiūtė (Techninė daiktų kūryba), Angelina Lapinskaitė (Rašytinė kūryba), Danielius Minkevičius (Vaizdo kūryba), Ignė Stančikaitė (Socialinė kūryba), Algirdas Griška (EKO kūryba), Dovidas Niagulovas (Foto kūryba), Patricija Regesaitė (Mados kūryba). Už versliausias idėjas buvo apdovanoti Mantas Masionis, Lukas Perminas, Nojus Nakrušas, Liutauras Miakiševas ir Patricija Regesaitė. Konkurso ambasadoriais tapo ir nugalėtojus scenoje sveikino žurnalistas Andrius Tapinas, verslininkas Ilja Laurs, fotografas Tomas Kauneckas, socialinių projektų kūrėja Rima Olberkytė-Stankus, režisierius Donatas Ulvydas, verslininkė Milda Mitkutė ir kiti.

„Noriu tikėti, kad ateitis priklausys kūrėjams – drąsiems, laisviems, nesuvaržytiems žmonėms. Kad užaugs nauja kūrėjų karta – jie kurs pasaulį – kitokį – nuspalvintą ryškiausių vaizduotės potėpių, kupiną atradimų džiaugsmo ir trykštančio polėkio kurti,“ – sakė apdovanojimus organizavusios Socialinių mokslų kolegijos direktorė Gabija Skučaitė.