Londone vyko Europos nacionalinių bibliotekų vadovų konferencija

Gegužės 15–16 dienomis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas Londone, Britų bibliotekoje (angl. British Library) dalyvavo 31-ajame Europos nacionalinių bibliotekų vadovų susitikime (angl. The Conference of European National Librarians, CENL).

Susitikime prof. dr. R. Gudauskas buvo vienas iš pagrindinių pranešėjų, jis pristatė Nacionalinės bibliotekos erdvių pokyčius. Generalinio direktoriaus pranešime „Kintančios bibliotekų erdvės“ atsispindėjo po rekonstrukcijos įkurtos kūrybai skirtos erdvės, atsinaujinusios skaityklos, naujos saugyklos ir erdvės, skirtos ne tik lankytojų darbui, bet ir poilsiui.

Pranešimus taip pat skaitė Rumunijos, Prancūzijos ir Liuksemburgo nacionalinių bibliotekų vadovai.

Antrąją susitikimo dieną pasirašytas memorandumas tarp Nacionalinės bibliotekos ir Britų bibliotekos valdybos. Kartu su Britų bibliotekos vadovu ir CENL pirmininku Roly Keatingo sutarta:

CENL tikslas – sustiprinti nacionalinių bibliotekų vaidmenį Europoje, ypač atsižvelgiant į jų atsakomybę siekiant išlaikyti nacionalinį kultūros paveldą ir užtikrinti žinių prieinamumą visuomenei.

Daugiau informacijos apie CENL rasite čia.