Rusijoje bankomatai klientus pažins iš veido

Stambiausi Rusijos bankai planuoja įdiegti į savo bankomatus sistemą, kuri pažins klientus iš veido. Biometrinė identifikacijos sistema leis išsiimti grynuosius, papildyti sąskaitą ir pervesti pinigus. Tam nereikės į bankomatą kišti mokėjimo kortelės nei vesti PIN kodo.

Šią galimybę šiuo metu svarsto „Sberbank“, VTB, „Binkank“, „Rosbank“ ir „Otkrytije“. Analitikų vertinimu, įdiegti biometrijos sistemą į vieną bankomatą kainuos 500–1000 JAV dolerių.

Rusijos bankai nori perimti Kinijos patirtį, kur jau sėkmingai taikomas klientų identifikavimas  pagal veidą. Biometrijos skeneriai įdiegti saloje Makao. Jie nustato kortelių „Union Pay“ tapatybę. 

Rusijos bankai veidų atpažinimo sistemą laiko labai perspektyvia, tačiau reikalaujančia ypač stiprios ir apgalvotos apsaugos nuo padirbimo. Siekiant išvengti kopijavimo, klientų identifikavimas turi būti įgyvendinamas naudojant 3D vaizdus, o ne plokščią nuotrauką. Taip pat biometrijos sistema privalo turėti galimybę būti atnaujinama tuo atveju, jei piktavaliai asmenys mėgins imituoti žmogaus veidą.