Martyno Mažvydo biblioteka atidaro Laisvalaikio skaityklą

Knygos – laisvalaikio dalis, jos lydi mus nuo pat mažens, atsiranda laiku ir vietoje, kartais pamokydamos, kartais suteikdamos vilties, pralinksmindamos. Nuo šiol unikali galimybė visiems Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaitytojams, trokštantiems knygas skaityti ir namuose, – dabar jums nereikia skubėti į biblioteką, kad perskaitytumėte dar vieną romano skyrių. Laisvalaikio skaitykla atveria knygų skrynią ir kviečia išsirinkti mėgstamiausią knygą, neštis ją į namus ir skaityti, skaityti, dar kartą skaityti... Prie kavos ar arbatos puodelio, o gal vasaros vėjui tyliai šiurenant knygos puslapius parke, besidžiaugiant ne tik saulės, bet ir knygos šviesa. Kviečiame į Laisvalaikio skaityklos atvirąjį fondą – išsirinkite geriausią knygą-draugę laisvalaikiui!

Atidarymo proga kviečiame ne tik skaityti, bet ir šokti. Ar pamenate, kada paskutinį kartą šokote bibliotekoje? Jei ne, tuomet ši žinutė kaip tik jums. Laisvalaikio skaityklos atidarymo proga kviečiame visus knygų mėgėjus įsisukti į lindihopo šokių ritmąlinksmą, vasariškomis spalvomis ir emocijomis spinduliuojantį renginį.

XX a. 3–4 dešimtmetyje gimęs amerikiečių gatvės šokis dar kitaip vadinamas laisvės šokiu, nes nė vienas iki tol buvęs šokis nesuteikė tiek laisvės saviraiškai. Frankie Manningo indėlis į šio šokio kūrimą buvo reikšmingiausias. 1933 m. šokėjas atliko pirmąjį triuką, kuris pavertė lindihopą patraukliausiu šokiu istorijoje, nes niekas anksčiau šokdamas nemesdavo partnerės į orą. Tačiau didysis lindihopo populiarumas prasidėjo 1935 metais, kai Hubertas White’as atvedė savo šokėjus į kasmetį Niujorko šokių čempionatą „Harvest Moon“ ir lindihopas pirmą kartą buvo pristatytas greta tradicinių šokių – fokstroto, rumbos, valso ir tango.

Laisvo šokio dvasią jums padovanosiantys „Hopper’s“ studijos šokėjai unikalioje bibliotekos erdvėje padės iš naujo atrasti šokančio žmogaus grožį ir bibliotekos žavesį.

Laisvalaikio skaityklos atidarymas – gegužės 31 d.17 val.