„Penkių kontinentų“ atstovai dalyvavo atidarant Kazachstano Respublikos garbės konsulatą


Įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas sveikina Kazachstano Respublikos Nepaprastąjį ir įgaliotąjį ambasadorių Lietuvoje Baurzhaną Mukhamedzhanovą

2017 metų birželio 12 dieną Vilniuje atidarytas Kazachstano Respublikos garbės konsulatas. Iškilmingame atidaryme dalyvavo ir įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašavas, kuris pasveikino Kazachstano garbės konsulu Lietuvoje paskirtą verslininką, buvusį Seimo narį Joną Jagminą.

Konsulatą atidarė Kazachstano Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Baurzhanas Mukhamedzhanovas. Ambasadorius savo sveikinimo kalboje pažymėjo, kad konsulato atidarymas siejamas su Kazachstano ir Lietuvos diplomatinių santykių užmezgimo 25-mečiu, kurio data yra birželio 15.

„Pastaraisiais metais Lietuvos ir Kazachstano bendradarbiavimas, ypač ekonominis, sparčiai plėtojasi, atsiranda nemažai galimybių megzti naujus verslo santykius. Tuo suinteresuota ne tik Lietuva, bet ir Kazachstanas, todėl šio konsulato atidarymas padės Lietuvos verslui ieškant naujų verslo partnerių šioje šalyje“,–  sakė I. Dadašovas.

Per pastaruosius dešimt metų Lietuvos–Kazachstano prekybos apyvarta išaugo kiek daugiau nei dvigubai, o prekybos srautai padidėjo abiem kryptimis – ir iš Lietuvos į Kazachstaną, ir iš Kazachstano į Lietuvą.  Bendra Lietuvos–Kazachstano prekybos apyvarta 2016 m. siekė 620 mln. EUR, Lietuvos eksportas į Kazachstaną – 286 mln. EUR, importas iš Kazachstano – 334 mln. EUR.

Prie šių rodiklių augimo prisidės ir naujai atidarytas garbės konsulatas, kurio vienas pagrindinių siekių ir uždavinių yra skatinti ekonominį abiejų šalių bendradarbiavimą.