Neįgaliųjų organizacija imasi socialinio verslo

Protinę negalią turinčių asmenų užimtumu besirūpinanti neyriausybinė organizacija VšĮ Lobių dirbtuvės imasi naujos veiklos – medžio gaminių pardavimu el. parduotuvėje https://www.etsy.com/shop/WoodWorkTales.

Lobių dirbtuvės – tai medžio dirbtuvės suaugusiems žmonėms turintiems proto negalią. „Norime suteikti galimybę žmonėms su proto negalia gyventi visavertį gyvenimą, turėti veiklos, bendrystės ir darbo vietą. Esame pirmieji Lietuvoje bendruomeniškoje komandoje: meistras, socialinė darbuotoja, projektų koordinatorius, tarptautiniai ir vietiniai savanoriai bei neįgalieji; kartu gaminantys medžio dirbinius pagal užsakymus, kuriantys saugias darbo vietas neįgaliesiems”, – sako organizacijos vadovė Vytautė Paškevičiūtė.

Nuo šiol organizacijos interneto parduotuvėje bus galima įsigyti jau pagamintus gaminius. Pasak organizacijos atstovės, ateityje planuojama plėsti gaminių asortinemtą. „Šiemet sustiprinome verslumo įgūdžius ir išpildėme vieną iš savo svajonių – atidarėme internetinę parduotuvę Etsy.com platformos pagrindu. „WoodWorkTales“ parduotuvėje pristatome savo pirmuosius šilumos ir kantraus darbo kupinus gaminius – medines pakabas. Mūsų socialinė misija – žmonių su proto negalia integracija į visuomenę ir darbo rinką. Pasitelkę verslumo praktiką norime kurti pridėtinę vertę Lietuvoje. Mūsų, kaip ir kiekvienos nevyriausybinės organizacijos pagrindinis iššūkis – išsilaikymas ir finansinis stabilumas. Kurdami socialinį verslą siekiame ne tik prašyti paramos iš geradarių aukotojų bei valstybės projektinių lėšų, bet ir patys generuoti pajamas iš parduodamų gaminių bei paslaugų. Dirbtuvėse gaminame užsakovo lūkesčius ir pageidavimus atitinkančius medienos gaminius”,– teigia Vytautė Paškevičiūtė.

Lobių dirbtuvės įkurtos 2013m su šešių steigėjų, kelių partnerių organizacijų, bendraminčių ir draugų palaikytojų komandos dėka Mozūriškių kaime gražiojo Neries regioninio parko pašonėje 10km šalia Vilniaus.