Įmonių grupę „Penki kontinentai“ aplankė „Aersud Elicotteri“ prezidentas


Iš kairės: įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas, „Aersud Elicotteri“ prezidentas Riccardo Aichner, Italijos–Lietuvos prekybos rūmų viešųjų ryšių atstovė Lietuvoje Irena Navickienė

 

Italijos sraigtasparnių bendrovės „Aersud Elicotteri“ prezidentas Riccardo Aichner lankėsi įmonių grupėje „Penki kontinentai“. Susitikimo metu buvo aptarti galimi bendradarbiavimo klausimai. Vizitą Lietuvoje organizavo Italijos–Lietuvos prekybos rūmai.

 

Riccardo Aichner – ne tik „Aersud Elicotteri“ vadovas, bet ir aktyvus fotomenininkas, išleidęs meninių fotografijų albumus, rengęs fotografijos meno  parodas Italijoje ir kitose šalyse. Be verslo klausimų „Penkių kontinentų“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas su svečiu diskutavo apie meną, aprodė įmonių grupės meno galeriją.

 

„Džiaugiuosi, kad toks užimtas, visame pasaulyje verslą plėtojantis žmogus domisi menu ir pats jį kuria. Tai rodo meno galią, kad menas gali įkvėpti verslui, o verslas menui“,– sakė Idrakas Dadašovas, pats vertinantis meną ir valdantis nemenką meno kūrinių kolekciją.  

 

„Aersud Elicotteri“ 1963 m. įkūrė Riccardo tėvas, buvęs II-ojo pasaulinio karo pilotas. Net po karo jis buvo labai įsitraukęs į aviaciją, todėl nusprendė plėtoti Italijoje civilinę aviaciją. Dabar šios įmonės  sraigtasparniai naudojami labai įvairiai paskirčiai – kaip skubi ir patogi transporto priemonė greitajai medicinos pagalbai, gaisrams gesinti, gelbėjimo operacijoms, civilinei gynybai,  verslo reikalams tvarkyti, pramogoms ir tiesiog gražiems peizažams fotografuoti.