Baltijos šalių bankų vadovai diskutuoja apie finansines technologijas

Liepos 17 – 18 dienomis Kaune susitinka Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionalinių centrinių bankų valdytojai Vitas Vasiliauskas, Ilmaras Rimševičius (Ilmārs Rimšēvičs) ir Ardas Hansonas (Ardo Hansson).

Susitikime daug dėmesio skiriama finansinių technologijų („Fintech“), skatinančių inovatyvią finansinių paslaugų sektoriaus plėtrą, klausimams aptarti. Tarp jų – ir momentiniams mokėjimams, kurie leis atsiskaityti akimirksniu: pervedamos lėšos gavėjui bus įskaitomos per kelias sekundes. Numatoma, kad Lietuvoje šios paslaugos sulauksime jau šiemet.

Centrinių bankų atstovai tarsis, kaip stiprinti bendradarbiavimą ekonomikos ir finansų tyrimų srityje. Lietuvos bankas kartu su Vilniaus universitetu yra įsteigę Tyrimų centrą siekdami skatinti aukšto lygio diskusijas ekonomikos ir finansų mokslo klausimais, prisidėti prie efektyvių ekonominės politikos sprendimų ir gerinti ekonominių tyrimų kokybę šalyje.

Be to, susitikime bus aptariamos ekonomikos aktualijos, Baltijos šalyse numatomos ar vykstančios struktūrinės reformos, kuriomis siekiama didinti konkurencingumą, skatinti ekonomikos augimą ir mažinti socialinę atskirtį, efektyviau naudoti finansinius ir žmogiškuosius išteklius.