Interneto rūšys ir tiekėjai: kaip išsirinkti?

Turbūt ne vienas esame susimąstę, kaip gyventume be interneto. Internetu nesinaudojantys atokių kaimelių gyventojai, ko gero, gyventų kaip gyvenę, tačiau šiandienos miestietis be interneto sunkiai sužinotų dienos naujienas, norimo patiekalo receptą ir vargu ar patogiai susimokėtų būsto bei paslaugų sąskaitas.

Geras ir spartus internetas – tai ne tik komfortas ir galimybė naudotis interaktyviomis pramogomis, bet ir būtina šiuolaikiško gyvenimo sąlyga. Kadangi Lietuvoje interneto technologijos yra vienos pažangiausių pasaulyje, o interneto ryšio tiekėjų, siūlančių savo paslaugas – ne vienas ir ne du, gali būti nelengva išsirinkti kainos ir kokybės atžvilgiu geriausią interneto planą.

Pristatome pagrindines interneto rūšis bei suteikiame naudingos informacijos apie tai, į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis tinkamiausią internetą.

Lietuvoje vyraujančios interneto rūšys: plačiajuostis, šviesolaidinis bei 4G internetas. Plačiajuostis internetas – tai pakankamai didelį greitį išvystyti galintis internetas, tinkamas pagrindiniams poreikiams. Turintiems laidinius telefonus būdavo naudinga įsivesti DSL plačiajuostį internetą, tačiau šią interneto rūšį jau senokai lenkia šviesolaidinis, dar vadinamas optinis, internetas. Tai šiuolaikiškas internetas, kuris atsparus atmosferos trikdžiams, pasižymi geru spartumu ir aukšta kokybe. Taip pat pravartu užsisakyti šviesolaidinį internetą kartu su televizijos planu – tai gana populiarus pasirinkimas Lietuvoje. 4G internetas laikomas miestiečiui pritaikytu internetu. Tai naujos kartos interneto ryšys, kuris patrauklus dėl mobilumo galimybės – maži, nešiojami modemai leis kompiuterį prisijungti prie interneto kelionės metu ar pas draugus.

Kokie kriterijai svarbiausi renkantis internetą?

Jeigu gyvenate vietovėje, kurioje yra galimybė įsirengti bet kurio tipo internetą, pasirinkti patį tinkamiausią gali būti nelengva užduotis. Kiekviena ryšio bendrovė gali pasiūlyti įvairius paslaugų paketus, pritaikytus geriausiai kliento patirčiai. Miestuose populiaru rinktis išmaniosios televizijos ir šviesolaidinio interneto paslaugų paketą, tačiau kiti pirmenybę teikia vien aukštos kokybės internetui. Informaciją apie geriausius ir Jūsų namams tinkamiausius interneto pasiūlymus suteikia ryšio bendrovės bei tarpininkaujančios įmonės, kurios gali tiksliai nustatyti optimaliausią interneto planą pagal Jūsų namų adresą.

Pasirinkti planą padės Myplan.lt