„TEDxISM“ konferencijoje – netikėti klausimai apie ateitį

„Nesitikėk to, ko tikiesi“ („Question The Expected“) – tokiu intriguojančiu šūkiu šiemet siekia suvilioti dalyvius idėjų konferencija „TEDxISM“.  

ISM universiteto atstovai, siekdami pasaulį pažinti kitu kampu, nepabijojo ieškoti intriguojančiomis temomis kalbančių pašnekovų. Tarp jų – įvairių sričių profesionalai ir nuotykių ieškotojai – nuo keliautojų, rašytojų iki mokslininkų. Šiais metais konferencijoje dalyvaus net 18 pranešėjų iš Olandijos, JAV, Didžiosios Britanijos ir Lietuvos.

Šių metų tema „Question The Expected“ kelia daugybę klausimų, susijusių su naujų idėjų kūrimu, globaliomis problemomis bei tuo pačiu koncentruojasi į mūsų asmeninius lūkesčius ir kiekvieno žmogaus žvilgsnį į ateities vizijas. „Ar galime suprasti mūsų pačių prielaidas apie ateitį? Ar pakankamai dažnai užduodame sau nepatogius klausimus?“ – tokie pamąstymai kyla ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto vykdomajam vadovui Ivo Matseriui išgirdus šią temą.

„TEDxISM“ renginio koordinatorė ir ISM universiteto studentė Dovilė Daugvilaitė pritaria ISM universiteto vadovui, jog kritinis mąstymas yra viena iš svarbiausių vertybių. Niekas negali kritiškai mąstyti už patį žmogų, tačiau gali užduoti jam tinkamus klausimus, kurie provokuos diskusiją ir vers žiūrėti į pasaulį kitu kampu. Dažniausiai tokie klausimai verčia susimąstyti, ar tikrai viskas vyks taip, kaip planuojame.

Iš kitąpus Atlanto, JAV, atvyksianti rašytoja Helen Benedict šiais metais nagrinės moters kariuomenėje vaidmenį, palies jautrią karinio seksualinio išnaudojimo problemą bei skirs dėmesį Irako pabėgėlių išgyvenimams. Savo idėjas renginyje pristatys ir ugdymo specialistas, karjeros centro „Idialogue“ įkūrėjas Saulius Alksnis. „Siekiame turėti sėkmingiausius autoritetus, bet, ar nevertėtų pasimokyti iš šalia esančių, kurie yra žingsniu, o ne mylia priekyje mūsų?“, – klausia jis.

Be jau minėtų pašnekovų, šiais metais skaityti pranešimą sutiko ir vienas japonų kilmės ISM universiteto dėstytojas, magistrantūros studijų Finansų ekonomikos programos vadovas Tomoyuki Hashimoto. Konferencijoje jis pasakos, kaip racionalus mąstymas riboja dinamišką mokslo aplinką, kadangi, jo nuomone, aukštasis mokslas tapo tik darbo vietų rengimo dalimi. Organizatoriai kviečia visus dalyvius ne tik klausytis pranešimų, bet ir bendrauti. „Renginyje nebus jokių VIP zonų! „TEDxISM“ konferencija – tai puiki galimybė be jokių ribų susipažinti ir komunikuoti tiek su kitais dalyviais, tiek su pranešėjais ir garbingais svečiais!“, – primena renginio organizatorė Dovilė Daugvilaitė.

Tarp renginio rėmėjų ir įmonių grupė „Penki kontinentai“, kuri įgyvendins tiesioginę vaizdo transliaciją internete.