Nauja monetų serija įamžins Lietuvos rūmų ir dvarų paveldą

Lietuvos bankas išleido kolekcinę 20 eurų sidabro monetą, skirtą Radvilų rūmams Vilniuje. Tai tik pirmoji iš planuojamos išleisti monetų serijos, kuria bus siekiama įamžinti Lietuvos rūmų ir dvarų paveldą.

„Naujos monetos ir naujos monetų serijos pristatymas šįkart netradicinis – gyventojus kviečiame į ekskursijas, kartu su Radvilų rūmų muziejumi kviesime susipažinti su Radvilų paveldu ir dalyvauti žaidime. Taip siekiame sudominti tiek banko leidžiamomis monetomis, tiek unikaliu architektūriniu paveldu“, – sakė Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento direktorius Deivis Stankevičius.

Nuo rugsėjo 26 iki 30 d. Radvilų rūmų muziejus Vilniuje kviečia nemokamai susipažinti su Radvilų paveldo ekspozicija, o Lietuvos bankas – dalyvauti muziejuje vykstančiame konkurse ir laimėti naująją monetą. Tai ketvirtoji Lietuvos banko išleista moneta, skirta Radviloms ir jų paveldui.

 Radvilų rūmams skirta sidabro moneta parduodama Lietuvos banko kasose (bus parduota 464 vnt.), ją taip pat galima įsigyti iš numizmatinių vertybių platintojų (900 vnt.). Oficialus numizmatinių vertybių platintojų sąrašas skelbiamas Lietuvos banko svetainėje www.lb.lt. Moneta Radvilų rūmams yra išleista 3000 vnt. tiražu. Beveik pusė viso tiražo buvo užsakyta per išankstinę užsakymų sistemą.

Monetos dailininkai – Vytautas Narutis ir Giedrius Paulauskis. Moneta nukaldinta Lietuvos monetų kalykloje.