Vyras savadarbe raketa bandys įrodyti, kad Žemė plokščia

Mike'as Hughesas pasirengęs šeštadienį (lapkričio 25 d.) paleisti savo iš metalo laužo sukurtą raketą Mojave dykumoje. Jos pirmasis skrydis – dalis pastangų įrodyti, kad Žemė yra plokščia.

Plokščiažemininkai tiki, kad mūsų planeta yra plokščia, o ne rutulio formos. Nors jau ir antikos laikais ši teorija nebuvo itin populiari, šiuolaikinius plokščiažemininkus įkvepia įvairios sąmokslo teorijos. Jie dažnai siekia įrodyti savo įsitikinimų teisumą abejotinais eksperimentais. Tokio eksperimento pavyzdys galėtų būti siekis įrodyti plokštumą gulsčiuko, skrendant lėktuvu. Naujausią šios teorijos bandymą rengiasi atlikti tikintis Žemės plokštumu Mike'as Hughesas. Kalifornijos gyventojas kieme pasigamino raketą iš metalo lauže rastų detalių ir planuoja, pakilęs į 549 metrų aukštį, užfiksuoti Žemės plokštumo įrodymus.

Raketą planuojama paleisti Mojave dykumoje ir tai bus tik pirmasis iš kelių planuojamų paleidimų, kuriais bus renkami įrodymai, kartą ir visiems laikams turėsiantys patvirtinti, kad Žemė plokščia.

Hughesas tikisi pirmuoju skrydžiu padaryti fotografiją, įrodysiančią, kad Žemė iš tiesų yra plokščias diskas. „Tada pagaliau baigsis visos kalbos apie kamuolinę Žemę“, – sakė Hughesas interviu metu.

Vėliau Hughesas aptaria įprastas Plokščios Žemės teorijas, tarp kurių ir laisvųjų masonų kontroliuojama NASA ir netikros Elono Musko raketos. Vienoje scenoje Hughesas sako, „Johnas Glennas ir Neilas Armstrongas yra laisvieji masonai. Kai suprasite tai, suprasite ir šios apgaulės ištakas.“ Galiausiai jis laidos vedėjui papasakoja apie rengiamą paleidimui savo raketą.

„Reikias asmens, kurio vyriausybė nebūtų sugadinusi, – laidos vedėjas sakė Hughesui. – Ir jūs galite būti tuo žmogumi.“ Vedėjas paragino klausytojus paremti Mikeso projektą. Plokščiažemių pateikiamas, jų nuomone, tikrasis Žemės sandaros modelis nėra vieningas, labai išsamus ar nuoseklus. Viena iš populiariausių teoriją – Žemė yra diskas, supamas ledynų, kurie sulaiko vandenyną viduje.

Hughesas seniai užsiima mėgėjiška inžinerija, jam priklauso 2002 metų ilgiausio šuolio limuzinu rekordas. Kita jo didžioji raketa kils nuo, kaip jis sako, mobilaus raketų paleidiklio. Perdarytas sunkvežimis iš jo namų nuvažiuos į dykumą paleidimui. Raketą iš dalies finansavo kiti plokščiažemininkai per sutelktinio finansavimo puslapius. Paleidimas planuojamas ateinantį šeštadienį. Hughesas modifikuos savo raketą iki pat paleidimo ir laiko bandymams prieš didžiąją dieną nebus. Žiniasklaidai internete jis sakė apie raketų statymą daug neišmanantis.

„Aš netikiu mokslu, – sakė Hughesas. – Žinau apie aerodinamiką ir skysčių dinamiką ir kaip objektai juda ore, apie raketų degiklių dydį ir trauką. Bet tai nėra mokslas, tai tiesiog formulės. Nėra skirtumo tarp mokslo ir mokslo fantastikos.“