Įmonių grupėje „Penki kontinentai" lankėsi „Farnell“ atstovai iš Baltarusijos


Iš kairės: Konstantin Butrimovič ir Nikolaj Zaleščuk (BS/2), Jury Lapitski (Farnell), Idrakas Dadašovas (Penki kontinentai group), Alexandr Khodasevich (Farnell), Stanislav Rezcov (Diebold Nixdorf Russia), Gintaras Petkevičius (BS/2)

Sausio mėnesį įmonių grupės „Penki kontinentai“ centriniame biure su verslo vizitu lankėsi Baltarusijos bankinių technologijų bendrovės „Farnell“ generalinis direktorius Jury Lapitski ir Techninės priežiūros direktorius Alexandr Khodasevich, kurie susitiko su „Penkių kontinentų“ valdybos pirmininku Idraku Dadašovu, BS/2 Techninės priežiūros departamento vadovu Gintaru Petkevičiumi, Regiono vadovu Nikolaj Zaleščuk ir Programinės įrangos pardavimo skyriaus vadovu Konstantin Butrimovič.

Vizito metu su  svečiais taip pat bendravo pasaulyje lyderiaujančio bankomatų įrangos gamintojo  „Diebold Nixdorf“ Partnerystės ryšių vadovas  Stanislav Rezcov.  „Farnell“ – oficialus „Diebold Nixdorf“ partneris Baltarusijoje.

„Mūsų bendrovių veikla turi nemažai sąlyčio taškų, todėl matome daug galimybių stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą plėtojant naudingus verslo santykius ar įgyvendinant bendrus projektus. Be to, tai puiki proga BS/2 pasidalinti savo tarptautine veiklos patirtimi su įmone, kuri kol kas savo veiklą vykdo lokaliai,“ – susitikimo įspūdžiais dalinosi BS/2 Techninės priežiūros departamento vadovas Gintaras Petkevičius.

Aktyviai veikdama Baltarusijos bankinių technologijų rinkoje BS/2 siekia stiprinti verslo ryšius su šios rinkos žaidėjais ir megzti naujus kontaktus su potencialiais verslo partneriais. Baltarusijos nacionalinio statistikos komiteto duomenimis, per pirmuosius tris 2017 metų ketvirčius bendros užsienio investicijos į Baltarusijos ekonomiką sudarė apie 6,6 mlrd. JAV dolerių, 2016 metais – 8,5 mlrd. JAV dolerių.

Nuo 1996 m. Baltarusijoje veikiančios „Farnell“ veiklos sritys: bankinės įrangos pardavimas ir priežiūra, sudėtingos elektroninės įrangos, pritaikomos aviacijoje ir kitose pramonės šakose, kūrimas ir diegimas. Be to, „Farnell“  Baltarusijoje atstovauja „Diebold Nixdorf“, „PAX Technology Limited“ ir „Gemalto Inc.“   ir kt. įmonėms. Įmonė bendradarbiauja su beveik visais Baltarusijos bankais, turi 7 techninės priežiūros centrus, kuriuose dirba daugiau nei 70 darbuotojų.