„Penkis kontinentus“ su Azerbaidžanu sieja ne tik verslas, bet ir menas

Vasario 12 d. Vilniuje, ISM, buvo atidaryta Azerbaidžano paroda, kurioje pristatyti vieno iš šalies šiaurinių regionų – Kabala – rankdarbiai. Renginyje dalyvavo ir kitų regionų atstovai, šiuo metu viešintys Lietuvoje ir besidomintys Lietuvos turizmu.  Čia buvo galima pasivaišinti vietiniais skanėstais, vynu. Skambėjo gyvai atliekama garsaus Azerbaidžano kompozitoriaus Kara Karajevo muzika ir folklorinės lietuvių dainos, kurias atliko solistė Judita Leitaitė, pritariant smuikui ir birbynei.

„Šiemet Azerbaidžanas, kaip ir Lietuva, mini savo nepriklausomybės 100-metį. Džiaugiamės tuo ir organizuojame daug kultūrinių renginių. Šįvakar buvo ypač smagu girdėti Kara Karajevo, šiemet taip pat švenčiančio 100-asiais gimimo metines, muziką, skambančią per Lietuvos nacionalinius instrumentus. Ji atgijo nauju skambesiu“, – pasakojo Azerbaidžano Respublikos  laikinasis reikalų patikėtinis Lietuvoje Atash Girkhiyev.

Anot A. Girkhiyev, parodoje pristatytas Azerbaidžano Kabalos regionas išsiskiria gamtos grožiu ir ypač įvairiu klimatu – šalia kalnai, kuriuose ir vasarą yra sniego, o nusileidus nuo jų galima maudytis ežere. Kraštas taip pat garsus archeologiniais senovės radiniais, todėl jame populiarėja ir auga turizmas. Kabalos mieste kasmet vyksta garsus tarptautinis muzikos festivalis.

Šventiniame Azerbaidžano vakare dalyvavo kviestiniai svečiai, tarp jų ir įmonių grupės „Penki kontinentai“ atstovai. „Įmonių grupę „Penki kontinentai“ su Azerbaidžanu sieja daug glaudžių ryšių. Bendradarbiaujame su šia šalimi jau daugiau nei 26-erius metus, esame įgyvendinę daugybę sėkmingų projektų. Įmonių grupėje dirba ne vienas iš Azerbaidžano kilęs darbuotojas. Pats valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas yra kilęs iš šios šalies ir, anot, azerbaidžaniečių, sėkmingai garsina Lietuvą Azerbaidžane, ir Azerbaidžaną Lietuvoje. Taigi Azerbaidžanas mums viena iš prioritetinių krypčių“, – sakė įmonių grupės „Penki kontinentai“ Komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis.

Remiantis statistikos duomenimis, 2017 metais eksportas iš Lietuvos į Azerbaidžaną sudarė 32,6 mln. EUR, importas iš Azerbaidžaną į Lietuvą – 2,2 mln. EUR. Azerbaidžanas užima 58-ą vietą pagal prekybos apyvartą iš 204-ių Lietuvos partnerių: 48 vietą pagal eksportą ir 84 pagal importą.

                                 

Vaizdo reportažas