Į „Penki“ tinklo modernizavimą investuojama per 2 milijonus eurų

Vilniaus miesto šviesolaidinio interneto prekės ženklą „Penki“ valdanti bendrovė „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ į optinio tinklo ir  įrangos modernizavimą investuoja daugiau nei 2 milijonus eurų.

Bendrovės direktorius Romas Rimgaila teigia, kad praėjusiais metais investicijos siekė apie 1 mln. eurų. Šiais metais į šviesolaidinius optinius tinklus planuojama investuoti per 1 mln. eurų, o bendra investicijų suma siekia daugiau nei 2 milijonus eurų.

„Stengiamės nestovėti vietoje. Technologijos sparčiai tobulėja, jei norime išlikti konkurencingi, turime nuolat investuoti į savo įrangos atnaujinimą; operatyviai reaguoti į technologijų pažangą, verslo aplinką, klientų elgesį ir lūkesčius. Pažįstame savo klientus ir žinome, kad jie yra modernūs, jaunatviški, koja kojon žengiantys su naujausiomis tendencijomis, taigi tokie privalome būti ir mes“, – sako R. Rimgaila.

Anot R. Rimgailos, šių investicijų dėka visiems šviesolaidinio interneto „Penki“ klientams bus pasiekiama sparčiausia – iki 1 Gb/s – interneto sparta.

„Norime visiems esamiems ir būsimiems savo klientams pranešti džiugią naujieną, kad jau dabar galime užtikrinti 1 Gb/s interneto spartą, todėl rekomenduojame pereiti nuo lėtesnių 100 ar 300 Mb/s planų prie daug greitesnių ir naudotis visais šviesolaidinio interneto teikiamais privalumais“, – teigia R. Rimgaila.

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ šiais metais planuoja toliau tęsti šviesolaidinio optinio tinklo plėtrą, kuri palies per 10 tūkst. Vilniaus miesto daugiabučių. Apie pusę milijono planuojama skirti IT įrangos, debesų kompiuterijos paslaugų ir išmaniosios televizijos atnaujinimui. R. Rimgaila pabrėžia, kad investicijos daromos tik įmonės apyvartinėmis lėšomis, neimant paskolų iš banko.

„Esame viena iš nedaugelio Lietuvos bendrovių, kurios į projektus investuoja nuosavas lėšas, o ne skolintas iš bankų ar kitų investuotojų. Ir tai darome jau beveik dvidešimt metų. Tai parodo mūsų įmonės finansinį stabilumą ir tikėjimą ateitimi“, – priduria R. Rimgaila.

Šių metų vasario mėnesį bendrovė pradėjo šviesolaidinio interneto prekės ženklo „Skynet“ keitimo į „Penki“ kampaniją. 1998 m. „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ pirmasis Lietuvoje pasiekė didžiausią interneto spartą, prieinamą šviesolaidinio interneto „Penki“ (tuometinio „Skynet“) klientams. 2008 m. buvo pasiūlyta 100 Mb/s sparta, 2012 m. – 1 Gb/s sparta, o 2017-ųjų lapkritį pirmą kartą šalyje įdiegtas 10 Gb/s greičio internetas Socialinių mokslų kolegijoje. Šiandien „Penki“ tinklu Vilniaus miesto gyventojams teikiamas spartusis interneto ryšys ir išmaniosios televizijos paslaugos. Bendrovėje dirba apie 80 darbuotojų.

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ priklauso įmonių grupei „Penki kontinentai“. Tai 1992 m. įkurta įmonių grupė, dirbanti bankinių technologijų, inovatyvių mokėjimo sprendimų, šviesolaidinio interneto, išmaniosios televizijos, nekilnojamojo turto srityse. Įmonių grupės produktai ir paslaugos žinomi ir naudojami daugiau nei 80-yje pasaulio šalių.