„BankExpo 2018“ – bankinių technologijų proveržis Uzbekistane


Uzbekistano bankų asociacijos valdybos pirmininkas Bachtiar Sultanovič Chamidov ir „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas

Įmonių grupės „Penki kontinentai“ bendrovės „ASHBURN International“ ir BS/2 sėkmingai prisistatė tradicinėje kasmetinėje bankinių paslaugų, technologijų bei įrangos parodoje „BankExpo 2018“, vykusioje Uzbekistane, Taškente.

Lietuvos bendrovės kartu su partneriu Uzbekistane – Bendruoju respublikiniu duomenų apdorojimo centru (BRDAC) – parodoje pademonstravo šiuolaikinę įrangą bankams ir mažmeninės prekybos įmonėms, taip pat specializuotus programinius sprendimus, aktualius vietinei rinkai.

Bendrą „ASHBURN International“, BS/2 ir BRDAC stendą aplankė daugiau nei 20 regiono bankų, taip pat Uzbekistano bankų asociacijos valdybos pirmininkas Bachtiar Sultanovič Chamidov. B. S. Chamidov pabrėžė palankių investicijų klimato svarbą, kad bankai ir specializuotų programų kūrėjai galėtų sėkmingai diegti modernias technologijas Uzbekistano gyventojų labui.

„ASHBURN International“ supažindino parodos lankytojus su elektroninių kortelių skaitytuvų tinklo valdymo ir operacijų duomenų perdavimo sprendimu „TransLink.iQ“, o BS/2 pristatė savo bankinius programinius produktus ir naujausius garsaus bankinės įrangos gamintojo „Diebold Nixdorf“ įrenginius, iš kurių daugiausia dėmesio sulaukė naujas 8-ių pinigų kasečių bankomatas „CS4060“, išduodantis ir priimantis grynuosius.

„Uzbekistano bankinis sektorius vystosi septynmyliais žingsniais: šiandien mes pristatėme sprendimus, kurie netgi daugelyje Europos šalių dar tebėra techninė naujovė, tačiau pastebime, kad Uzbekistano rinka jau pasiruošusi juos sėkmingai naudoti. Džiaugiamės, kad galime įnešti svarų indėlį į šios nuostabios šalies finansinio sektoriaus plėtrą“, – sakė įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas. 

Parodos metu vyko konferencija „Skaitmeninė bankinio sektoriaus transformacija“, kurioje dalyvavo bankų ir draudimo kompanijų  atstovai, skaitmeninių finansinių paslaugų ekspertai ne tik iš Uzbekistano, bet ir iš Kazachstano, Rusijos, Portugalijos ir Prancūzijos. Konferencijoje aptartos šalies bankinio sektoriaus problemos, strategija ir perspektyvos. Renginį organizavo Uzbekistano bankų  asociacija su Centrinio banko ir kitų valstybinių įstaigų palaikymu.

„Uzbekistano rinka mums labai patraukli, todėl tikimės išplėsti verslo kontaktus su vietinėmis įmonėmis ir bankais. Paroda buvo puiki proga susipažinti su Uzbekistano pasiekimais bankiniame sektoriuje, technologijomis ir produktais, kuriuos siūlo partneriai ir konkurentai“ , – sakė BS/2 Pardavimų skyriaus vadovas Emil Musayev.

BRDAC šalyje diegia kompleksinius informacinių technologijų sprendimus ir elektronines atsiskaitymo priemones, yra atsakingas už nacionalinės mokėjimo sistemos UZCARD, prie kurios prijungti 29 šalies bankai, duomenų apdorojimą, jų konfidencialumą ir saugumą.

„Mes aktyviai  palaikome Uzbekistano bankų asociacijos ir šalies valdžios bankinių inovacijų strategiją, ieškom naujų būdų  ir technologijų, kurios padėtų šalies finansinio sektoriaus plėtrai ir atitiktų aukščiausius pasaulinius standartus“, – savo mintimis dalijosi  BRDAC gen. direktorius Ahror Abrorovich Mahmudov.

Paroda „BankExpo 2018“ jau kelerius metus išgarsėjo kaip solidus renginys, kuriame demonstruojami naujausi finansinio–bankinio sektorių pasiekimai. Pagrindinis šiemetinės parodos tikslas buvo – pasidalinti šalies kredito ir finansinių organizacijų veiklos pokyčiais, įdiegtomis naujovėmis, kelti viso šalies bankinio sektoriaus lygį.