BS/2 sėkmingai plečia 13-os tūkst. elektroninių kortelių skaitytuvų tinklo priežiūrą Sakartvele

Bankinių technologijų ir mažmeninės prekybos sprendimus diegianti bendrovė BS/2 prižiūri daugiau nei 20-ies tūkst. elektroninių kortelių skaitytuvų tinklą (EKS) 7-iuose tūkst. prekybos taškų ne tik Baltijos šalyse, bet ir Vidurio Azijos bei Kaukazo regionuose. Planuojama, kad iki šių metų pabaigos bendrovės prižiūrimas EKS tinklas išaugs iki 25 tūkstančių. Realizavus projektą Sakartvele, BS/2 perėmė vieno stambiausių šios šalies komercinių bankų beveik 13-os tūkstančių EKS tinklo priežiūros paslaugas. 

„Mokėjimo kortelės Sakartvele ypač populiari atsiskaitymo priemonė. Šioje 3,7 mln. gyventojų turinčioje  šalyje naudojama per 9 mln. aktyvių mokėjimo kortelių, o tai 11 proc. daugiau nei buvo 2016 metais. 2017-aisiais buvo atlikta apie 40 mln. finansinių operacijų, kurių suma viršijo 4 mlrd. larių. Todėl nenuostabu, kad tokia aktyvi mokėjimo kortelių rinka patraukli mūsų bendrovei. Šiuo metu prižiūrime beveik 13 tūkstančių elektroninių kortelių skaitytuvų visame Sakartvele ir šis skaičius nuolat auga“, – sako „BS/2 Georgia“ vykdomasis direktorius Andrej Smirnov. 

Anot jo, „BS/2 Georgia“ aktyviai plečia bendradarbiavimą su stambiausiais šalies bankais ir finansinėmis įstaigomis, taip pat plečią naują kryptį – mažmeninių tinklų verslo automatizavimo paslaugų teikimą.

Įmonių grupės „Penki kontinentai“, kuriai priklauso BS/2 ir „ASHBURN International“, valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas pažymėjo, kad grupė aktyviai investuoja į dukterinių įmonių plėtrą, vien BS/2 investicijos Sakartvele 2017 m. sudarė apie 3,5 mln. eurų. Įmonė gerokai padidino darbuotojų skaičių ir išplėtė savo teikiamų paslaugų portfelį, pasiūlydama inovacinius sprendimus ir kompleksines užsakomąsias bankinės įrangos priežiūros paslaugas.

Projektas Sakartvele buvo įgyvendintas bendradarbiaujant su bendrove „ASHBURN International“, diegiančia EKS tinklų valdymo ir stebėsenos, kortelių operacijų duomenų perdavimo ir lojalumo sistemų valdymo sprendimus. EKS tinklui valdyti naudojamas šios bendrovės plėtojamas programinis sprendimas „TransLink.iQ“. Analogiškus projektus abi įmonės įdiegusios ir Baltijos šalyse. 

„Pagrindinis mūsų sprendimo privalumas yra didelis jo funkcionalumas. „TransLink.iQ“ padeda nuotoliniu būdu stebėti EKS darbą, atnaujinti jų parametrus ir programinę įrangą, perduoti mokėjimo operacijų duomenis į duomenų apdorojimo centrus. Pritaikant „TransLink.iQ“ programą Sakartvelo rinkai buvo įgyvendinta integracija su daugumos populiariausių gamintojų kasų sistemomis ir įdiegtos naujos EKS funkcijos, kurios dar nėra naudojamos Baltijos šalių  rinkose“, – teigia „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šafranovičius. 

Lietuvos įmonių grupė „Penki kontinentai“ Sakartvelo rinkoje dirba nuo 2001 m., o 2009 m. čia įsteigta antrinė bendrovė „BS/2 Georgia“. Ši įmonė bendradarbiauja su dauguma komercinių Sakartvelo bankų, kuriems taip pat siūlo specializuotą programinę įrangą ir teikia sistemų integracijos, įrangos techninės priežiūros paslaugas. 

Šiuo metu šalyje veikia šeši „BS/2 Georgia“ filialai, teikiantys bankinės bei savitarnos įrangos priežiūros ir mokėjimo infrastruktūros plėtros paslaugas.