Elita Citovičiūtė gyvena dviejose šeimose

Apie tai, ką veikia garsūs žmonės, šiais laikais lengviausia sužinoti iš socialinių tinklų. Fotomodelis ir socialinių tinklų žvaigždė Elita Citovičiūtė gyvena aktyvų gyvenimą – dalyvauja įvairiose fotosesijose, veda laidą „IT+“, yra šviesolaidinio interneto tiekėjo „Penki“ reklaminis veidas, daug keliauja po įvairias pasaulio šalis.  2013 m. „Mis Publikos“ titulo nugalėtoja teigia, kad internetas jos gyvenime užima svarią vietą, kadangi tai ne tik būdas kažką sužinoti, bet ir darbo priemonė. Šiuo metu populiari socialinių tinklų žvaigždė „Facebooke“ turi beveik 20 tūkst. sekėjų, o „Instagrame“ jų skaičius viršija 22 tūkst.

Elita, žiūrint į tavo įrašus socialiniuose tinkluose, atrodo, kad nuolat kažkur dalyvauji?

Taip, kiekviena diena atneša naujų įvykių, naujų spalvų, naujų potyrių.

Esi pastebima ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir interneto reklamoje, reklamos iškabose, žurnaluose, filmuojiesi laidoje „IT+“ . Kaip viską spėji?

Reikia tik noro, o kai jis yra, atsiranda užsidegimas. Svarbiausia, kad darbas patiktų, tada viskas tarsi vyksta savaime, teka sava vaga.

Dirbant tavo darbą reikia visuomet išlikti aktyviai, nuolat šypsotis. Kaip pavyksta tai pasiekti?

Iš tikrųjų mūsų savijauta labiausiai priklauso nuo fizinio aktyvumo ir mitybos. Todėl sportuoju ir stengiuosi sveikai maitintis. Dar svarbi ir saviįtaiga. Tikrai ne veltui patariama iš ryto atsistoti prieš veidrodį, nusišypsoti sau ir įtikinti save, kad šiandien viskas puikiai seksis.

Įprasta, kad dauguma lietuvių atostogauja vasarą. Ar tu taip pat?

Mėgstu atostogauti ir pakeliauti įvairiais metų laikais. Šaltuoju metų laiku nuskristi į kitą pasaulio kraštą, kur šilta. Arba apsiauti šiltus patogius batus ir pasidžiaugti žiema įvairiuose Europos miestuose. Tačiau, žinoma, vasarą, kai šilta Lietuvoje, atostogauti norisi dažniau.

Ar internetas svarbus keliaujant?

Taip, internetas man svarbus kasdien, nes ir keliaudama noriu nieko nepraleisti, būti įvykių sūkuryje, o  internetas – greičiausias informacijos šaltinis. Stebiuosi, kad kai kuriuose Europos viešbučiuose iki šiol pasitaiko lėtas, stringantis interneto ryšys. Lietuvoje 1 Gb/s ryšio internetas jau atrodo savaime suprantamas dalykas.

Tavo gerbėjai greičiausiai jau pastebėjo tave „Penki“ šeimos reklaminėje kampanijoje. Ką tau reiškia reklamuoti internetą?

– Su šviesolaidinio interneto „Penki“ (anksčiau „Skynet“) komanda dirbu jau ketveri metai. Smagu dalyvauti projekte, kai jis artimas tau pačiai. Greitas internetas šiais laikais būtinybė. Būtent „Penki“ pirmasis Lietuvoje pasiekė 1 G/s spartą dar 2012 m., o dabar įdiegė netgi 10 G/s Socialinių mokslų kolegijoje. Dirbdamas su įmone, kuri eina priekyje kitų, jautiesi išskirtinis.

„Penki“ šeimoje vaidini dukrą, ar ji panaši į tave?

– Taip. Ji šiuolaikiška, studentė, mėgstanti socialinius tinklus, kuria savo vaizdo tinklaraštį.

O kaip kiti „Penki“ šeimos nariai? Ar jie panašūs į tavo tikrą šeimą?

–  „Penki“ šeimoje turiu jaunesnį broliuką, o realybėje – keleriais metais vyresnį. Tai ir panašu, nes nuo vaikystės bendravau su vyriška kompanija, ir skirtinga, nes jaunesnis brolis, dar tik artėjantis prie paauglystės amžiaus reikalauja kitokio dėmesio.  Įdomu tai, kad „Penki“ šeimą sudaro „Penkių kontinentų“ grupės įmonėse dirbantys žmonės. Aš taip pat dažnai susiduriu su šia įmonių grupe, ne tik fotografuodamasi „Penki“ reklamai, bet ir dalyvaudama ir vesdama įmonių grupės renginius.

Tavo augintinė Vanilė taip pat šmėžuoja „Penki“ šeimos nuotraukose. Ar fotografuodamasi su ja jautiesi natūraliau? Kaip ji reaguoja į fotografavimąsi ir „naujus“ šeimos narius?

– Žinoma, su ja fotografuotis labai jauku. Ji atsineša su savimi dalelę mano namų. Jai taip pat patinka fotografuotis. Juokiamės, kad ji geras modelis, atsisėda, kaip pasodinam, taip ir pozuoja. Ji draugiška ir protinga. Iš tikrųjų ne visus žmones prisileidžia, kad ją paglostytų, tačiau „Penki“ tėčiui fotosesijos metu pasiprašė ant kelių, ir šis liko maloniai nustebintas.

Su kuo palygintum internetą?

– Internetas kaip oras.

Todėl, kad negali be jo gyventi?

– Ne tik todėl. Dar ir todėl, kad jis šiais laikais yra visur. Nebereikia jokių laidų, jokių elektros lizdų. Pasiimi mažytį 4G maršruto parinktuvą, planšetę ir gali keliauti bet kur. Vasarą, kai norisi kuo daugiau būti lauke, tai puiki išeitis. Neseniai „Penki“ pradėjo teikti mobiliojo interneto paslaugas, taigi namie gali turėti itin spartų 1 G/s internetą, o gamtoje pakanka ir 4G ryšio spartos, kurią užtikrina nešiojamasis 4G maršruto parinktuvas.