„Penki kontinentai“ atnaujins Lietuvos oro uostų IT infrastruktūrą

Įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bendrovė „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ (PKKC), valdanti IT verslo paslaugų prekės ženklą „ProfIT“, laimėjo valstybinės įmonės Lietuvos oro uostai viešųjų pirkimų konkursą  dėl visų trijų oro uostų IT infrastruktūros atnaujinimo darbų.

Pagal sutartį bendrovės specialistai įgyvendins esamų ir naujų vietinių telekomunikacinių tinklų diegimo darbus Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose. Bus atnaujinama IT infrastruktūra, tiesiami optiniai kabeliai.

„Smagu, kad valstybinės reikšmės įmonė įvertino mūsų komandos ir teikiamų paslaugų profesionalumą. Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie tokio visai Lietuvai reikšmingo objekto infrastruktūros funkcionalumo gerinimo. Mums tai didelis pasiekimas. Turime sukūrę paslaugų verslui koncepciją „ProfIT“, kuri skirta įmonių IT infrastruktūros priežiūrai ir darbui užtikrinti.“, – sako PKKC direktorius Romas Rimgaila.

„ProfIT“ teikia visapusiškas IT paslaugas verslui, kurios apima infrastruktūros įrengimą ir administravimą, virtualių resursų nuomą, kompiuterinių darbo vietų priežiūrą, įrangos licencijavimą, verslo procesų optimizavimą ir serverių priežiūrą.

PKKC direktorius tvirtina, kad, užsitikrinus kokybiškai veikiančią IT infrastruktūrą, didesnį dėmesį galima skirti pagrindinei veiklai.

„Aukštos kompetencijos „ProfIT“ specialistai ne tik padeda išspręsti problemas, bet ir nuolat tobulina klientų IT sistemas, formuoja strateginius žingsnius. Todėl šis laimėjimas ne tik patvirtina aukštą grupės specialistų kompetenciją, bet ir suteikia papildomų garantijų klientams dėl gaunamų paslaugų kokybės ir inovatyvumo“,– sako R. Rimgaila.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 79-iomis reguliariomis kryptimis į 67 miestus 29-iose šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.