Nauji iššūkiai ir bankinių bei mažmeninės prekybos technologijų tendencijos parodoje „IN TOUCH ALMATY 2018”

Spalio 25 d. Almatoje (Kazachstane) vyks viena stambiausių šiame regione tarptautinių konferencijų „In Touch Almaty 2018“, kurioje susitiks finansinės pramonės ir mažmeninės prekybos ekspertai.

Renginį kasmet vis skirtingoje šalyje organizuoja įmonių grupės „Penki kontinentai“ bendrovės „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) ir „ASHBURN International“ kartu su stambiausia bankinės ir mažmeninės prekybos įrangos gamintoja „Diebold Nixdorf“, su kuria glaudžiai bendradarbiauja jau beveik 25 metai.

„IN TOUCH ALMATY 2018“ – aktyvaus bendravimo erdvė tarptautiniams ir vietiniams partneriams bei potencialiems klientams. Konferencijos metu vyks interaktyvi naujausių technologijų paroda, kurioje bus pristatytos daugiafunkcinės mokėjimo sistemos, įvairi savitarnos įranga ir specializuoti programiniai sprendimai.

Konferencijos dalyviai taip pat galės apžiūrėti interaktyvią naujausių technologijų parodą, kurioje bus pristatytos daugiafunkcinės mokėjimo sistemos, įvairi savitarnos įranga ir specializuoti programiniai sprendimai.

„Mes ypač vertiname intelektinį Kazachstano potencialą, todėl „IN TOUCH 2018“ vieta buvo pasirinkta  neatsitiktinai. Be abejo, svarbiausias konferencijos tikslas – dialogas, kuris parodys, ar mūsų vizijos ir prognozės atitinka ekspertų vertinimus. Vietinių profesionalų nuomonė, jų pastebėjimai ir prognozės labai svarbūs, siekiant kurti tolimesnę plėtros strategiją“, – sako  įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Anot jo, naujos technologijos, kurios aktyviai naudojamos užsienio bankuose, sulaukia didelio Kazachstano finansinių įstaigų atstovų susidomėjimo.

„Skaitmenizavimas apima įvairiausias sritis – nuo mobiliosios, interneto bankininkystės, klientų elgsenos analizės ir individualių pasiūlymų rengimo iki biometrijos, kuri keičia identifikaciją slaptažodžiais. Tie, kurie šiandien neskiria inovacijoms pakankamai dėmesio, rizikuoja rytoj parasti  savo pozicijas rinkoje, todėl šiuo metu Kazachstane jaučiamas tikras bankinių technologijų plėtros bumas“, – sako I. Dadašovas.

Šiemet konferencijoje ekspertai iš Lietuvos, Rusijos, Sakartvelo (Gruzijos), Moldovos ir Vokietijos skaitys pranešimus apie bankinių technologijų naujoves, dalinsis savo veiklos patirtimi ir įdiegtomis technologijomis.

Numatoma, kad konferenciją aplankys bankinės ir mažmeninės prekybos sektoriaus atstovai iš Azerbaidžano, Kazachstano, Kirgizstano, Uzbekistano.

Konferencijos dalyviai turės progą aptarti rinkos būklę ir verslo procesų automatizavimą. Ypatingas dėmesys bus skiriamas individualiam požiūriui į kiekvieną klientą ir individualiems pasiūlymams.