20 metų – kartu su ilgamečiais klientais

Šiemet spalio 28-oji UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ kolektyvui jubiliejinė. Lygiai prieš 20 metų savo klientams pasiūliusi pirmąjį mūsų šalyje šviesolaidinį internetą, šiandien įmonė gali džiaugtis tais, kurie užsisakę „Penki“ (tuomet „Skynet“) paslaugas jomis naudojasi iki šiol.

„Buvome vieni pirmųjų šviesolaidinio interneto tinklo tiekėjų, vėliau vieni pirmųjų kūrėme interaktyviąją IP televiziją, tad mus pasirinkę žmonės žinojo, jog renkasi ateities technologijas ir visa, kas su jomis susiję. Labai džiaugiamės klientais, kurie mūsų paslaugomis naudojasi nuo pat pradžių – jau dvidešimt ar devyniolika, aštuoniolika metų. Šiandien viso kolektyvo vardu norėčiau padėkoti kiekvienam tokiam klientui – manau, tai didžiulė kiekvienos įmonės garbė ir, žinoma, rodiklis, kad mūsų teikiamos paslaugos yra patikimos, nuolat tobulinamos, atsižvelgiama į klientų poreikius“, – teigia „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ direktorius Romas Rimgaila.

Daugiau galimybių

Švenčiant šviesolaidinio interneto tinklo 20-metį pasveikintas ir vienas iš pirmųjų „Penki“ paslaugas užsisakęs klientas. VGTU Elektronikos fakultete dėstytoju dirbantis Gediminas Gražulevičius pasakoja, kad prieš 20 metų įsivesti internetą į savo namus ne per telefono liniją ir naudotis juo daugiau nei porą valandų (iki baigsis limitas) šansų praktiškai niekas neturėjo, todėl užsisakyti „Skynet“ (dabar „Penki“) internetą iš principo buvo drąsus žingsnis į priekį.

„Internetą įsivedžiau 1998-aisias ir galiu pasakyti, kad iki šiol esu patenkintas kokybiškomis, tobulėjančiomis ir, sakyčiau, konkurencingomis šiandienėje telekomunikacijų rinkoje paslaugomis. Žinoma, prieš 20 metų interneto greitis (neturint šviesolaidžio) buvo 128 kilobitai per sekundę, dabar gi jį skaičiuojame gigabitais. Jei tuomet būtent interneto greitaveika buvo didžiausias poreikis ir privalumas, šiandien tai savaime suprantamas dalykas – prie interneto tinklo namuose prijungtas ne vienas kompiuteris, bet ir kiti išmanieji įrenginiai“, – sako p. Gediminas ir priduria jubiliejaus proga visam „Penki“ kolektyvui linkintis gyvuoti, aktyviai konkuruoti, sėkmingai darbuotis ir plėstis – ne tik į daugiabučių, bet ir į nuosavų namų rajonus.

„Penkių kontinentų komunikacijų centro“ direktorius Romas Rimgaila pripažįsta, kad girdėti teigiamus atsiliepimus bendraujant su ilgamečiais klientais labai malonu – tai dar labiau motyvuoja judėti į priekį ir skatinti juos toliau augti kartu.

„Žinoma, mums svarbus kiekvienas naujai atėjęs žmogus, tačiau šiemet stengiamės ypatingą dėmesį skirti būtent esamiems klientams: sugalvoti jiems naujų pramogų, įvairiomis progomis dovanoti vertingų prizų, specialių pasiūlymų, geresnes sąlygas užsisakant naujas paslaugas; Štai šiemet kliento dieną kartu minėjome kino teatre, skatindami judėti ir sveikai gyventi rengėme mankštas gamtoje su sporto treneriais. Ir ateityje žadame būti kuo arčiau savo klientų, išgirsti jų poreikius ir pageidavimus. Ne veltui akcentuojame savo šūkį: „Penki – daugiau galimybių“, –sako įmonės vadovas.   

Penki – Vilniaus miesto internetas

R. Rimgailos teigimu, tai, kad „Penki“ orientuojasi išskirtinai į vilniečius, didelis privalumas jiems, nes paslaugos ir pasiūlymai kuriami stengiantis analizuoti būtent šio miesto rinkos tendencijas, skatinant pačius žmones būti aktyvius, išsakyti savo idėjas.

„Savo klientą stengiamės pažinti atlikdami įvairias apklausas, tyrimus. Kaip žinome, Vilniuje nemažai kitataučių, todėl, pavyzdžiui, išmaniosios televizijos tinklelį formuojame atsižvelgdami ir į tai, kas aktualu kitakalbiams žmonėms, kokių TV kanalų jie pageidautų. Apskritai pristatant savo paslaugas, kad ir šiuo metu 1 Gb/s spartos internetą, dažnai tenka atlikti švietėjišką, edukacinį darbą, skatinti žmonių savišvietą, įdėti pastangų, kad klientas, ypač garbaus amžiaus, suprastų, kas tai yra, kokie vienos ar kitos technologijos privalumai šiandien, kai internetas atlieka komunikacinės terpės plačiąja prasme vaidmenį. Šį darbą deriname su atitinkamais kainodariniais pasiūlymais“, – pasakoja R. Rimgaila.

Ne tik individualiems, bet ir verslo klientams

Nuo pat pirmos dienos „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ buvo orientuotas į pažangiąsias technologijas ir sprendimus, naudingus ne tik privačiam, bet ir verslo sektoriui, gerai suprantančiam investicijų į atsiperkančias technologijas reikšmę.

„Kalbant apie verslo klientus, esame labiau orientuoti į smulkųjį bei vidutinį verslą. Šiam segmentui komunikuojame, kad spręsdami IT problemas (24 val. per parą, 7 d. per savaitę) galime ne tik sukurti saugią ir konfortišką darbo aplinką, bet ir taupyti bet kurio verslo laiką ir pinigus. Infrastruktūros įrengimas ir administravimas, virtualių resursų nuoma, kompiuterinių darbo vietų priežiūra, įrangos licencijavimas, verslo procesų optimizavimas, serverių priežiūra ir kt. – mūsų siūlomas IT užsakomųjų paslaugų kompleksas „ProfIT“ ir garantuojama aukšta šių paslaugų kokybė pelnė klientų pasitikėjimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Visa tai pasiekėme kompetentingų, „Microsoft“, „Cisco“ sertifikuotų ir nuolat savo kvalifikaciją tobulinančių mūsų IT specialistų dėka, – teigia R. Rimgaila. – Taigi šiandien, sukaupę daugiau nei 20-ies metų patirtį, galime didžiuotis, kad investuodami į naujausias technologijas prisidedame ir prie sėkmingo savo klientų verslo augimo. Juk visi esame vienos technologijų epochos liudytojai ir pasiekti savo užsibrėžtų tikslų galime tik būdami dinamiški, bendradarbiaudami ir dalydamiesi savo patirtimi.“