„Cash Management.iQ“: naujas grynųjų poreikio prognozavimo mechanizmas

2019 m. BS/2 planuoja atnaujinti savo grynųjų srautų valdymo sistemos  „Cash Management.iQ“ prognozavimo mechanizmą. Sistema padės nustatyti kiekvieno banko skyriaus, kiekvienos prekybos vietos, kiekvieno savitarnos įrenginio grynųjų poreikį 10–20 proc. tiksliau.

Sistemos operatorius galės suformuoti tikslesnį užsakymą inkasacijos tarnybai, kad jai netektų be reikalo važiuoti papildomai.  Naudojantis naujuoju mechanizmu, į savitarnos įrenginius bus galima įdėti tik būtiniausią kupiūrų skaičių. Dėl šios priežasties sumažės nepanaudojamų grynųjų skaičius bankomatuose ir bus taupomos inkasacijos tarnybos transporto išlaidos.

„Kiekviena grynųjų apdorojimo sistema, naudojama banko arba prekybininko infrastruktūroje, yra unikali ekosistema, veikianti pagal savo taisykles ir įstatymus. Naujas prognozavimo būdas įneš esminių pokyčių ir padės pasiekti didesnio efektyvumo. Tikiu, kad dauguma mūsų klientų įvertins naujoves ir pajus ekonominę naudą, nes sumažės inkasacijos tarnybų darbo išlaidos ir nereikalinga grynųjų prastova, kai bankomatuose bus laikoma tik būtiniausia jų suma“, – teigia BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Šiuo metu atliekami paskutinieji naujo „Cash Management.iQ“ mechanizmo bandymai sistemos viduje. BS/2 klientai atnaujintą programinę įrangą  galės gauti jau šių metų vasarį.

Daugiau apie šiuolaikiškas grynųjų srautų valdymo priemones ir kokių galimybių jie suteikia, galite sužinoti  susisiekę su mūsų specialistais.