BS/2 dalyvaus ATMIA konferencijoje Orlande

Daugiau nei 1 200 garsių įmonių iš 25-ies pasaulio šalių vasario 19–21 d. dalyvaus tarptautinės bankomatų asociacijos ATMIA konferencijoje Orlande, Floridos valstijoje.  

Tai vienas iš svarbiausių metuose bankomatų sektoriaus renginių, į kurį pasidalyti savo patirtimi ir aptarti naujausių tendencijų bei perspektyvų susirenka finansinės pramonės atstovai iš viso pasaulio.

Jau nebe pirmus metus konferencijoje dalyvaus ir „Penkių kontinentų“ grupės įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2), kurios atstovai pristatys savo bankinės įrangos apsaugos ir biometrijos sprendimus. 

„JAV rinka įdomi savo konkurencine terpe ir didžiulėmis galimybėmis. Mes joje anaiptol nesame naujokai. Stambiam Šiaurės Amerikos bankinių paslaugų teikėjui pardavėme beveik 10 000 savo apsaugos sprendimo „ATMeye.iQ“ licencijų. Tikimės, kad dalyvavimas šiame renginyje atvers dar didesnį mūsų potencialą įsitvirtinti JAV rinkoje, užtikrins ilgalaikius patikimus partnerystės ryšius“, – sako BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Konferencijos metu vyksiančioje parodoje BS/2 pristatys ir pademonstruos savo sukurtą inovacinį veido atpažinimo sprendimą „FRN.iQ“, grynųjų pinigų srautų optimizavimo sprendimą „Cash Management.iQ“, savitarnos įrenginių stebėsenos, apsaugos sistemą „ATMeye.iQ“ ir savo partnerės „Diebold Nixdorf“ bankinę bei mažmeninės prekybos įrangą.

Į savitarnos įrenginius integruojamas programinis sprendimas „ATMeye.iQ“ šiuo metu užtikrina beveik 75 tūkst. savitarnos įrenginių apsaugą ir yra žinomas beveik visame pasaulyje. Už šį produktą BS/2 gavusi ne vieną apdovanojimą.

Tikimasi, kad didžiausio bankų atstovų ir renginio svečių susidomėjimo sulauks biometrinės identifikacijos sprendimas „FRN.iQ“. Dar prieš dešimtį metų veido atpažinimas tebuvo mokslinių tyrimų objektas, tačiau dabar biometrija – jau realiai veikianti technologija, vis labiau aprėpianti pasaulį.

„Šis renginys – ne tik puiki erdvė pristatyti savo sprendimus, bet ir galimybė užmegzti dialogą su bankinio sektoriaus atstovais, išsiaiškinti, ar mūsų vizija atitinka ekspertų vertinimus. Šiuolaikinis verslas koncentruojasi nebe į produktą, o į klientą. Klientų patirtis šiuo metu yra viena iš daugumos verslo sektorių aktualijų. Ne veltui tai akcentuojama ir šios konferencijos pavadinime“, – teigia Tomas Augucevičius.

20-oji ATMIA konferencija pavadinta „Bankomatai ir programinė įranga: naujoji klientų patirtis“. Jos programoje – daugybė seminarų ir kūrybinių dirbtuvių. Tarp aktualiausių temų – bankinės įrangos apsauga. Sukčiavimas pasinaudojus mokėjimo kortelėmis, kibernetiniai nusikaltimai, fizinės atakos, nukreiptos į bankomatus, vis dar alina viso pasaulio finansines įstaigas, kenkia ne tik jų reputacijai, bet ir finansams.

Kita aktuali tema – bankomatų, kuriais galima naudotis be kortelių, galimybės ir privalumai. Tokie šiuolaikiški įrenginiai gerokai taupo klientų laiką, palyginti su tradiciniais, ir išlaisvina nuo būtinybės nuolat nešiotis banko kortelę. Ši technologija jau veikia keliuose tūkstančiuose JAV bankomatų, sparčiai populiarėja ir Europoje.

Pagrindinės ATMIA konferencijos idėjos, technologijų ir įgyvendintų atvejų analizė suteiks išsamią informaciją apie šios pramonės tendencijas ir perspektyvas.

Renginyje taip pat bus paskelbti ir apdovanoti ATMIA konkurso „ATMmys“, kuriame dalyvauja ir BS/2, laimėtojai. Konkursas skirtas įvertinti geriausius bankinių technologijų srities rinkodaros sprendimus.