Bankinių paslaugų pokyčiai. BS/2 ir „ASHBURN International“ parodoje „BankExpo 2019“

Bankinių paslaugų, įrangos ir technologijų paroda „BankExpo 2019“ – svarbus įvykis ne tik Uzbekistano valstybiniams ir komerciniams bankams, draudimo bei lizingo bendrovėms, bet ir tarptautinėms įmonėms, besidominčioms šios šalies rinka.

„Penkių kontinentų“ grupės įmonių BS/2 ir „ASHBURN International“ atstovai taip pat dalyvaus šiame renginyje, kuris šiemet organizuojamas balandžio 11–13 dienomis Taškente.

„Uzbekistane vyksta rinkos ekonomikos, kurioje didelį vaidmenį atlieka bankinis sektorius, reformos. Pastebime, kad šalies finansinė pramonė ypač sparčiai vystosi – bankai aktyviai domisi šiuolaikiniais technologiniais sprendimais ir tarptautine patirtimi. Tikimės, kad bankų ir technologijų kūrėjų atstovų susitikimas parodoje „BankExpo 2019“ paskatins šalyje naujo lygio klientų aptarnavimo paslaugų atsiradimą“, – sako BS/2 regiono vadovas Anton Valinčius.

BS/2 veikla nukreipta į savitarnos įrenginių funkcijų išplėtimą. Anksčiau bankomatai buvo naudojami vien gryniesiems pinigams išsiimti. Dabar jie gali visiškai atstoti banko skyrių. Naudojantis daugiafunkciais terminalais galima pasikeisti valiutą, susimokėti už įvairias paslaugas, gauti informaciją apie bankinius produktus ir kt. Kad savitarnos įranga galėtų atlikti minėtas funkcijas, BS/2 specialistai į ją diegia savo sukurtus programinius produktus – „FCX.iQ“, „Payments.iQ“ ir kitus.

Renginyje Uzbekistane vyks ne tik paroda, bet ir ekspertų diskusijos „Bank Talks“, kuriose patirtimi dalysis finansinio sektoriaus specialistai, taip pat bus pristatyti startuolių iniciatyvų projektai, skirti investicijoms pritraukti.

Konferencijos metu Anton Valinčius skaitys pranešimą „Automatizuoti valiutų mainų centrai: diegimo Uzbekistane patirtis“. Jis pristatys pagrindinius iššūkius, su kuriais buvo susidurta „Ipak Yuli“ banke įgyvendinant valiutų mainų funkciją savitarnos įrenginiuose.

„Pagal šalies įstatymus laisvai pasikeisti valiutą Uzbekistane galima tik nuo 2017 m. rugsėjo 5 d. Praėjus keturiems mėnesiams nuo šios datos šalyje jau veikė pirmasis bankomatas su valiutų mainų funkcija. Bendradarbiaudamas su mūsų įmone, „Ipak Yuli“ bankas planuoja išplėsti tokių bankomatų tinklą iki 200. Esame dėkingi už tai, kad šio banko atstovai taip pat prisijungs prie mūsų pranešimo ir su konferencijos dalyviais pasidalys savo patirtimi“, – sako Anton Valinčius.

„ASHBURN International“ atstovai konferencijoje pademonstruos naujausias mokėjimo technologijas ir „TransLink.iQ“ sprendimo galimybes, kurios padeda bankams ir duomenų apdorojimo centrams užtikrinti elektroninių kortelių skaitytuvų darbo stebėseną ir sėkmingą valdymą.

Jau ne pirmus metus rengiama „BankExpo 2019“ konferencija tampa vienu iš svarbiausių bankinių technologijų forumų Centrinės Azijos regione ir prisideda prie bankinės sistemos procesų reformavimo bei liberalizavimo.