„BankExpo 2019“: pažangūs IT sprendimai ir savitarnos kanalų plėtra

Uzbekistano sostinėje Taškente neseniai šurmuliavo paroda „BankExpo 2019“, kurioje aktyviai dalyvavo „Penkių kontinentų“ grupės įmonės BS/2 ir „ASHBURN International“. Šiame svarbiame bankinių paslaugų sektoriaus renginyje, kurį organizavo Uzbekistano bankų asociacija, pristatyti inovaciniai bankiniai sprendimai ir aptartos finansinės sferos plėtros perspektyvos.

Pagrindinė „BankExpo 2019“ auditorija buvo šalies verslo sektoriaus ir tarptautinių įmonių atstovai, ekonomikos ekspertai, bankininkai. Renginio svečiai supažindinti su šalies finansinės sistemos reformomis, pažangiomis bankinėmis technologijomis ir paslaugomis.

Šiuolaikinį BS/2 ir „ASHBURN International“ stendą aplankė stambiausių šalies bankų atstovai ir Uzbekistano bankų asociacijos pirmininkas Bachtiar Chamidov. Jis pabrėžė į finansinę infrastruktūrą diegiamų inovacijų svarbą ir jų įtaką bankinių paslaugų kokybei.

BS/2 regiono vadovas Anton Valinčius renginyje skaitė pranešimą apie šiuolaikinės bankinės įrangos funkcionalumo plėtrą. Įdiegus specializuotus programinius sprendimus į savitarnos įrenginius, šie gali visiškai atstoti bankų skyrius. Tai itin aktualu kredito organizacijoms, siekiančioms įgyvendinti verslo skaitmeninimo strategiją ir atsisakyti rutininių operacijų, jas perduodant daugiafunkciams savitarnos terminalams.

Išplėtus savitarnos įrangos funkcionalumą, finansinių įstaigų klientai gali bet kuriuo metu patogiau ir greičiau atlikti daugybę operacijų: pasikeisti valiutą, įmokėti paskolos įmokas, susimokėti už komunalines, mobiliojo ryšio ir kitokias paslaugas.

Anton Valinčiaus pranešimą papildė ir „Ipak Yuli“ banko Mažmeninės prekybos departamento vadovas Ulugbek Tavakkalov. Jis papasakojo apie sėkmingą patirtį įrengiant automatizuotus valiutų keitimo punktus, kuriems įgyvendinti buvo panaudoti „Diebold Nixdorf“ bankomatai su įdiegtu BS/2 programiniu sprendimu „FCX.iQ“.

Jis papasakojo apie sėkmingą patirtį įrengiant automatinius valiutų keitimo punktus „Diebold Nixdorf“ bankomatuose su įdiegtu BS/2 programiniu sprendimu „FCX.iQ“.

„Įgyvendintas projektas pateisino mūsų savitarnos kanalų plėtros strategiją. Įsitikinome, kad investicijos į bankomatų tinklo plėtrą greitai atsiperka, kai savitarnos įrenginiai tinkamai išdėstomi ir generuoja didelį finansinių operacijų srautą. Šiuo metu „Ipak Yuli“ turi didžiausią šalyje automatizuotų valiutos keitimo punktų tinklą, kuris užtikrina pranašumą konkurencinėje kovoje už klientus“, – pabrėžė Ulugbek Tavakkalov.

Jungtinį „Penkių kontinentų“ įmonių stendą aplankė ir Nacionalinės mikrofinansinių institutų asociacijos atstovai. Juos ypač sudomino BS/2 sukurti saviinkasacijos ir mokėjimų priėmimo  optimizavimo sprendimai.

„Renginio metu pastebėjome didelį finansinių Uzbekistano organizacijų susidomėjimą mūsų sprendimais. BS/2 jau nebe pirmus metus dalyvauja „BankExpo“ ir čia pristato pažangiausias bankines technologijas. Renginio svečius supažindiname su mūsų sprendimų privalumais ir atsakome į visus rūpimus klausimus. Mums tai puiki galimybė perprasti šios rinkos ir realių klientų poreikius“, – sakė Anton Valinčius. Jis taip pat pasidžiaugė, kad būtent už sėkmingą įmonės veiklos plėtrą Uzbekistane BS/2 yra gavusi tarptautinį bankinės ir prekybos įrangos rinkos lyderės „Diebold Nixdorf“ apdovanojimą „Special Achievement Banking 2019“ (iš angl. ypatingas bankininkystės pasiekimas). Anot Anton Valinčiaus, trys „BankExpo“ renginio dienos buvo kupinos aktualių pranešimų, įdomių diskusijų ir pristatymų, interaktyvių bankų programų, skirtų pritraukti naujiems klientams.

Nacionalinės parodos metu vykusioje konferencijoje dalyvavo Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, Azijos plėtros banko, Islamo plėtros Uzbekistane banko ir kitų bankų atstovai, Tarptautinės finansų korporacijos ekspertai.

Parodą aplankė daugiau nei 1 500 svečių iš komercinių ir valstybinių Uzbekistano bankų, draudimo, paskolų bendrovių, investicinių ir tarptautinių IT įmonių. Uždarant renginį Uzbekistano bankų asociacijos atstovai įteikė ypatingas padėkos dovanas visiems parodos „BankExpo 2019“ dalyviams.