V. Nazarenko: apie S&G 2019-ųjų planus ir partnerystę su BS/2

Jau daugiau nei 160 metų pasaulyje žinomas „Sargent and Greenleaf“ (S&G) vardas. Tai seifų ir apsaugos sistemų gamintoja, aktyviai investuojanti į savo produktų liniją, siūlanti rinkai naujausias apsaugos priemones – „NexusIP“ ir „A-Series“. Naujuosius metus bendrovė S&G pradėjo pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su „Penkių kontinentų“ grupei priklausančia bankinių technologijų įmone „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2).

S&G Verslo plėtros Rytų Europoje vadovas Vladimir Nazarenko pasidalijo bendrovės 2019-ųjų metų planais ir partnerystės su BS/2 vizija.

– Kuo S&G planuoja nustebinti klientus šiais metais?

– 2019 m. pristatysime rinkai du naujus sprendimus. Vienas iš jų – namų ir ginklų seifams skirtas užraktas „AxisBlu“, valdomas „Bluetooth“ ryšiu. Jis unikalus tuo, kad neturi klaviatūros. Seifo šeimininkas valdo užraktą per specialią mobiliąją programėlę, kurią parsisiunčia į savo išmanųjį įrenginį. Norint atidaryti seifą tereikia savo telefone įrašyti teisingą kodą. Jis atpažįstamas ir perduodamas „Bluetooth“ ryšiu.

Antrasis mūsų sprendimas „NexusIP“ skirtas verslo klientams – bankams ir prekybos organizacijoms. Tai užraktai, valdomi pagal IP adresą. Jie suteikia galimybę administruoti finansinėse įstaigose, parduotuvėse, didžiuosiuose prekybos centruose, degalinėse ir greito maitinimo įstaigose stovinčius seifus. Darbo procesų optimizavimo programa padeda nustatyti užrakto darbo grafiką, keisti jo nustatymus, įtraukti ar išbraukti jo vartotojus, pvz., per nuotolį besijungiančius darbuotojus, žinančius prieigos kodus.

– Kokia Jūsų produkcijos įvairovė?

– Bankams ir įvairioms įmonėms siūlome įvairius seifų užraktus: nuo klasikinių mechaninių su raktais iki elektroninių su kodais ir biometrinių. Vieni užraktai gali būti patvirtinami vienkartiniais kodais, kitus galima įjungti iš anksto nustačius užrakinimo laiką. Kiekvienas iš jų išsiskiria savo ypatumais ir funkcijomis. Mūsų siūlomos produkcijos pasiūla labai didelė. Ji atitinka viso pasaulio užsakovų poreikius.

– Kokią vietą įmonė užima pasaulinėje rinkoje?

– S&G yra viena iš seniausių ir labiausiai vertinamų seifų spynų ir apsaugos sistemų gamintoja. Daugiau nei 160 metų siūlome rinkai aukštos kokybės apsaugos priemones. Seifų spynų gamybos srityje S&G papuola į pasaulinės rinkos trejetuką, ji neabejotinai lyderiauja ir bankomatų apsaugos priemonių srityje.

Į daugumą savitarnos įrenginių S&G užraktai įtaisomi dar gamykloje. Tarp mūsų partnerių – pasaulinė įmonė „Diebold Nixdorf“, kuri gamindama bankomatus į juos iš karto įtaiso S&G mechanines ir raktų spynas. Užraktų sistemas su vienkartiniais kodais užsako nebe įrangos gamintojai, o bankai. Įgyvendinant tokio tipo projektus, mums svarbi tarpininkaujančių įmonių pagalba, tad džiaugiamės užmezgę ryšius su BS/2, kuri pati savitarnos įrenginiams kuria specializuotus programinius sprendimus, padedančius įgyvendinti finansų ir prekybos organizacijų strateginius planus.

– Kokie S&G ir BS/2 bendradarbiavimo planai?

– Kai tik atėjau dirbti į S&G, tuoj pat ėmiau ieškoti partnerių, kurie padėtų mūsų įmonės plėtrai ir atitiktų mūsų klientų interesus. Akys nukrypo į BS/2, kuri šioje srityje – neabejotina lyderė. Visų pirma tai įmonė su didžiule patirtimi. Be to, ji dirba daugybėje šalių, o 8-iose turi įsteigusi antrines įmones. Tai iš karto išplečia pardavimo geografiją. BS/2 parodė didelį susidomėjimą S&G produkcija, o mus sudomino BS/2 programiniai sprendimai, ypač „Cash Management.iQ“. Mūsų produktas „A-Series“, skirtas kompleksinei bankomatų apsaugai, padės išplėsti BS/2 sprendimų, naudojamų bankuose, funkcionalumą, taip pat automatizuoti inkasatorių darbą ir užtikrinti didesnį saugumą. Tikiu, kad dar šiemet įgyvendinsime keletą projektų, kurie mūsų įmones pakels į naują veiklos ir plėtros lygmenį.

– Abi įmones jungia saugumo misija. Kaip S&G reaguoja į įsilaužimo grėsmes?

– Per visą ilgą S&G istoriją tobuliname apsaugos sistemas. Būtent mūsų įmonė išrado apsaugą nuo vadinamojo spynos pasiklausymo. Apgaulingi spragtelėjimai parenkant spynos kodą išmuša iš vėžių nusikaltėlius, mėginančius atidaryti seifą su stetoskopu. Kai tik kibernetinėje erdvėje atsiranda virusas, tuoj sukuriamas ir antivirusas. Specialūs aukštos klasės užraktai, apsaugoti nuo kodo parinkimo, nuo spynos išgręžimo ir išmušimo fiziniu būdu su nustatytu uždelstu atsidarymu ir prijungti prie signalizacijos sistemos, užtikrina reikiamą saugumo lygį.