„ATM & Cyber Security 2019“ konferencijoje – Afrikoje įgyvendinami BS/2 projektai

Spalio 6–8 dienomis Londone vyks tarptautinė bankomatų saugumo konferencija „ATM & Cyber Security 2019“, kurioje dalyvaus daugiau nei 400 bankų ir saugumo ekspertų iš daugiau nei 40 šalių. „Penkių kontinentų bankinių technologijų“ (BS/2) atstovai joje pristatys kompleksinį sprendimą savitarnos įrenginių apsaugai užtikrinti „ATMeye.iQ“.

„ATM & Cyber Security 2019“ – svarbiausia metų konferencija, kurioje pristatomos naujausios bankomatų apsaugos technologijos. Renginys suburia aukščiausio lygio pranešėjus, atstovaujančius bankams, vyriausybinėms ir teisėsaugos agentūroms bei įmonėms, diegiančioms bankinius programinius sprendimus.

Plačią pranešimų programą papildo ir technologijų mugė, kurios metu dalyviai gali ne tik susipažinti su pažangiausiomis technologijomis ir paslaugomis, užtikrinančiomis bankomatų saugumą, bet ir pristatyti savo produktus, pasidalinti savo idėjomis ir patirtimi bei užmegzti ryšių su potencialiais partneriais.

Apie tai, kaip atrodys BS/2 pristatymas „ATM & Cyber Security 2019“ konferencijoje, pasikalbėjome su BS/2 Programinės įrangos pardavimo vadovu Viliumi Gofmanu.

– Kodėl BS/2 nusprendė dalyvauti šiame renginyje?

– Tai viena iš nedaugelio konferencijų, visiškai atitinkančių mūsų profilį, nes BS/2 specializacija – bankinės savitarnos įrangos saugumas. Dalyvauti šioje konferencijoje naudinga dvigubai. Visų pirma, turime erdvę, kurioje galime pristatyti savo produkciją ir pritraukti naujų klientų. Antra, šis renginys suburia technologinio saugumo srities lyderius,  todėl jo metu ne tik parodome save, bet ir pasižiūrime į kitus, galime susitikti su partneriais, pasidalyti patirtimi ir užmegzti naujų ryšių.

– Kokias naujoves pristatysite renginio lankytojams?

– Vežamės į parodą jai aktualų programinį apsaugos sprendimą „ATMeye.iQ“. Ypatingą dėmesį skirsime veidų aptikimo funkcijos (angl. „Face Detection“) pristatymui. Tai viena iš „ATMeye.iQ“ funkcijų, veikiančių biometrijos technologijų pagrindu. Ji padeda nustatyti, ar priešais bankomatą stovi žmogus. Pagrindinė jos paskirtis – užkirsti galimus sukčiavimo veiksmus. Ši funkcija gali būti įdiegta į bet kokį savitarnos įrenginį su įtaisyta vaizdo kamera. Jei prie bankomato atėjęs žmogus dėl kažkokios priežasties slepia savo veidą (pvz., norėdamas pasinaudoti vogta kortele), jis tiesiog negalės pasinaudoti bankomatu. Detaliau apie tai, kaip ši funkcija veikia ir papasakosime konferencijoje.

 – Pranešėjų sąraše – Nigerijos regiono banko, kuris  jau įsidiegė „ATMeye.iQ“ naują funkciją, atstovai. Apie ką jie kalbės?

– Mūsų tikslas šiais metais – ne tik pristatyti „ATMeye.iQ“ sprendimą, bet ir apžvelgti bankomatų saugumo problemas Afrikos regione. Pagal „ATM & Cyber Security 2019“ organizatorių reikalavimus, apsaugos sprendimą turi pristatyti ne jos gamintojas, o klientas, kuris juo naudojasi, todėl į konferenciją ir pakvietėme didžiausio mūsų partnerio Nigerijoje – „Zenith bank“ – atstovus, kad jie išsakytų savo įspūdžius apie produktą, jo diegimą ir naudojimą. Taip visi iš pirmų lūpų sužinos apie savitarnos įrenginių saugumo problemas Afrikos regione ir kaip jos sprendžiamos.

– Kokie paskutiniu metu pokyčiai vyksta Nigerijoje?

– Visų pirma, regione auga bankomatų skaičius. Be to, finansinės organizacijos labai domisi bankomatų apsauga, supranta, kad nuo to priklauso jų reputacija ir klientų pasitikėjimas. Nigerijoje savitarnos įrenginių saugumas itin aktualus: 43 proc. gyventojų yra nukentėję nuo su tuo susijusių skirtingo pobūdžio nusikaltimų. Būtent todėl Nigerijos bankai vis daugiau dėmesio skiria bankomatų apsaugai, diegdami pažangiausias technologijas ir naujausius sprendimus.