Taškente aptartos inovacijos, padedančios valdyti grynųjų pinigų srautus

Lapkričio 12–13 dienomis Uzbekistane, Taškente, vyko tarptautinė konferencija apie grynųjų pinigų judėjimą, inkasaciją ir kasų operacijas bankuose „NDO Tashkent 2019“. 

Renginyje susitiko įvairių bankų grynųjų pinigų tvarkymo ir kasų operacijų departamentų vadovai, specialistai, finansiniam sektoriui skirtos techninės ir programinės įrangos gamintojai. Iš viso konferencijoje dalyvavo daugiau nei 140 bankinės pramonės atstovų iš NVS, Europos šalių ir Centrinės Azijos regiono.

Konferencijos dalyviai dalijosi patirtimi apie grynųjų pinigų judėjimo valdymą, susipažino su technologinėmis naujovėmis ir inovaciniais programiniais sprendimais bankams, aptarė grynųjų pinigų judėjimo valdymo ypatumus ir šiam regionui aktualias problemas.

BS/2 atstovai konferencijoje pristatė technologinių naujovių diegimo perspektyvas saviinkasacijos srityje. BS/2 Rinkodaros skyriaus vadovas Kirill Ovsiannikov skaitė pranešimą „Cash Management.iQ“: šiuolaikinės grynųjų pinigų valdymo priemonės“ apie įmonės plėtojamą grynųjų valdymo sistemą „Cash Management.iQ“ ir bankų problemas, kurias galima išspręsti ją įdiegus. Konferencijos metu įrengtame BS/2 stende bankų atstovai galėjo gyvai pamatyti, kaip ši sistema veikia ir įvertinti jos teikiamus privalumus, stebint bei prognozuojant grynųjų pinigų poreikį priemones, tvarkant su grynųjų užsakymu ir kasų operacijomis susijusią dokumentaciją.

„Apsilankymas konferencijoje Taškente pravertė ne tik tuo, kad visapusiškai sužinojome apie grynųjų pinigų valdymo problemas Uzbekistane, bet ir aptarėme bankinio sektoriaus plėtros perspektyvas Centrinės Azijos regione“, – sako „BS/2 Uzbekistan“ („BS/2 Таshkent“) direktorius Anton Valinčius.

Savo pranešime „Saviinkasacija: kam reikalingos ADM bankomatų pasaulyje?“ A. Valinčius papasakojo apie saviinkasacijos, atliekamos per bankomatus, privalumus bei trūkumus ir apie ADM (automatines depozito mašinas) funkcijas. ADM – dar pakankama naujovė šio regiono rinkoje, tačiau Uzbekistane šių įrenginių po truputį daugėja, nes pastebimi akivaizdūs jų privalumai saviinkasacijos srityje.

Didelio renginio svečių dėmesio sulaukė BS/2 stende pristatytas „Diebold Nixdorf“ bankomatas „CS 4060“ su grynųjų pinigų recirkuliacijos funkcija. BS/2 specialistai pademonstravo, kaip gali būti išplečiamos tokio bankomato funkcijos, į jį įdiegus valiutų keitimo bankomatuose sprendimą „FCX.iQ“, atsiskaitymų per savitarnos įrenginius priėmimo sistemą „Payments.iQ“, grynųjų pinigų išėmimo per mobilųjį įrenginį programą ir veidų atpažinimo sprendimą „Face Recognition“.

Konferenciją „NDO Tashkent 2019“ organizavo „Business-Format“, o BS/2 tapo jos platininiu rėmėju.