Konferencijoje „Banking Fusion“ aptartos svarbiausios bankinės savitarnos tendencijos

Lapkričio 26 ir 27 dienomis Uzbekistane, Taškente, vyko tarptautinė konferencija „Banking Fusion“ apie bankinę savitarną. Daugiau nei 100 finansų sektoriaus atstovų iš Uzbekistano, Kazachstano, Kirgizijos, Tadžikistano, Azerbaidžano, Sakartvelo, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos, Lietuvos ir Šveicarijos susirinko Uzbekistano sostinėje aptarti, kaip pastaraisiais metais keičiasi bankinės savitarnos pasaulis ir kokie veiksniai daro įtaką bankiniam sektoriui.  

Renginį organizavo UAB „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) su Uzbekistano bankų asociacijos, „Diebold Nixdorf“ ir „Sargent&Greenleaf“ palaikymu.

„Uzbekistane matome didžiulį susidomėjimą inovacinėmis technologijomis. Vyriausybė siekia jau dabar investuoti į ateities technologijas. Sekant pasaulinėmis tendencijomis, šalyje aktyviai diegiama interneto bankininkystė, naudojami šiuolaikiniai savitarnos įrenginiai. Pvz., bankai per įvairius komunikacijos kanalus išsiaiškina klientų poreikius ir atsižvelgdami į juos teikia individualias paslaugas“, – pasakoja įmonių grupės  „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Vienas iš svarbiausių konferencijos ypatumų – tai, kad visi pranešėjai savo kalbas rengė, remdamiesi įvairiose pasaulio finansų įstaigose jau įdiegtų inovacinių bankinių sprendimų patirtimi. Pranešimai sulaukė didžiulio „Banking Fusion“ dalyvių susidomėjimo ir aktyvių diskusijų.

„Bankai aktyviai domisi ir siekia diegti naujas technologijas, kurios padėtų plėsti jų verslą ir apskritai visą Uzbekistano ekonomiką,“ – sakė Uzbekistano bankų asociacijos Informacinių ir komunikacijos technologijų departamento direktorius Temur Egamberdiev.

Ši asociacija padeda šalies finansinio sektoriaus atstovams diegti inovatyvias technologijas, siekiant, kad  bankinės paslaugos būtų dar patogesnės klientams.

Renginio metu taip pat vyko bankinės įrangos ir technologinių sprendimų paroda. Joje buvo pristatyti sprendimai, skirti išplėsti bankomatų funkcionalumą, sujungti įvairius bankinės savitarnos kanalus, sustiprinti bankomatų apsaugą, paprasčiau valdyti grynųjų pinigų srautą ir atsiskaitymo įrenginių tinklus.

Konferencijos pabaigoje bankinio sektoriaus ekspertai susirinko už apvaliojo stalo, kur aptarė pagrindines šios sektoriaus tendencijas,  numatė artimiausius siekius ir veiklos kryptis.