„Penki kontinentai“ prisideda prie socialinės iniciatyvos kovoje su COVID-19

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ reiškia didžiulę padėką visiems socialiai atsakingiems piliečiams, savanoriams ir verslo atstovams, kurie koronaviruso (COVID-19) pandemijos metu teikia paramą medikams, senjorams ir kitoms socialiai jautrioms grupėms. Įvairių socialinių projektų įgyvendinimui įmonių grupė skyrė 50 tūkst. eurų.

„Šiandien kaip niekad svarbu parodyti susitelkimą, palaikyti vieniems kitus. Noriu padėkoti visiems neabejingiems žmonėms, visoms verslo organizacijoms, kurios sutelkdamos bendras jėgas ėmėsi kurti paramos fondus, kad galėtų padėti šalies gyventojams, o ypač medicinos atstovams, įveikti šią krizę. „Penkių kontinentų“ įmonių grupė taip pat nesiruošia likti nuošalyje. Suprantame, kad šis laikotarpis ypač sunkus, todėl norime pasiūlyti ir materialinę, ir nematerialią paramą“, – sako „Penkių kontinentų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

„Penkių kontinentų“ įmonių grupė skyrė beveik 25 tūkst. eurų finansinę paramą įvairiems Lietuvoje veikiantiems fondams, renkantiems lėšas būtiniausioms medikų darbo priemonėms įsigyti. Tarp jų:

Atsižvelgdama į susiklosčiusią sudėtingą situaciją, kurioje atsidūrė medicinos ir mokslo įstaigos, muziejai ir meno galerijos, sporto klubai, dėl karantino negalintys vykdyti savo veiklos, „Penkių kontinentų“ įmonių grupė visu karantino laikotarpiu atleidžia juos nuo mokėjimo terminalų nuomos bei priežiūros finansinių įsipareigojimų. Tokių organizacijų tarp „Penkių kontinentų“ klientų yra daugiau 120.

Dėl koronaviruso (COVID-19) grėsmės vyresnio amžiaus žmonėms rekomenduojama likti namuose, mažiau eiti į lauką, o tai jiems sukelia nemažai nepatogumų. Tarp „Penki“ šviesolaidinio interneto vartotojų beveik 5 proc. yra 65-erių metų ir vyresni asmenys. Raginant juos aktyviau naudotis įvairiomis internetinio bendravimo priemonėmis, jiems nemokamai padidintas bendras tinklo pralaidumas, kuris leidžia pasiekti didesnę interneto ryšio spartą. Visu oficialiai paskelbtu karantino laikotarpiu jie atleidžiami nuo „Penki“ interneto ir televizijos abonentinio mokesčio.

„Svarbiausia pernelyg neeskaluoti esamos problemos, o tikėti, kad bendromis pastangomis galime įveikti visus kylančius sunkumus. Teikiant pagalbą juridiniams ir fiziniams asmenims, svarbu tai daryti kryptingai, padėti tiems, kuriems jos reikia visų pirma, todėl palaikome ne tik savo klientus, bet ir verslo partnerius. Raginame ir kitus vienminčius prisijungti prie bendros iniciatyvos!“ – priduria Idrakas Dadašovas.

Daugiau apie fondų veiklą galite sužinoti tam skirtame puslapyje „Penkių kontinentų“ interneto svetainėje.