„Cash Management.iQ“ ir S&G el. užraktai „A-Series“. Inkasatorių prieigos prie bankinių įrenginių kontrolė

Automatizuoti užduotis ir inkasavimo tarnybos darbuotojų prieigos teisių suteikimą – yra vienas iš svarbiausių veiksnių, efektyvinant finansų įstaigos grynųjų pinigų tvarkymą.

Tobulindama savo sistemą „Cash Management.iQ“ šioje srityje, BS/2 integravo ją su įmonės „Sargent & Greenleaf“ (S&G) prieigos užtikrinimo sprendimu „A-Series“.

Kodėl tai patogu

Nuo šiol prieigos prie el. užraktų, įtaisytų į  terminalų seifus, kodai generuojami ir perduodami naudoti kartu su inkasavimo užsakymu per „Cash Management.iQ“ sistemą.

Sistemos operatoriui užsakius bankomato papildymą grynaisiais pinigais ar jų išvežimą, „Cash Management.iQ“ sistemoje automatiškai sugeneruojamas vienkartinis kodas, skirtas atidaryti seifo durelėms. Kodas įtraukiamas į inkasavimo tarnybos važtaraštį, kuris perduodamas jos atsakingam vyriausiajam specialistui. 

Kiekvienas sugeneruotas vienkartinis kodas galioja tik tam tikrą periodą, kuris nustatomas sistemoje. Kadangi kodas negali būti naudojamas kitu metu, sumažėja vidinio sukčiavimo rizika.  

Prieigai prie bankomato, mokėjimo kiosko ar kitokio įrenginio seifo inkasatorius naudoja ne tik minėtą sugeneruotą kodą, bet ir papildomai savo el. raktą („iButton“), kuriame įrašomi ir saugomi visi darbuotojo atlikti veiksmai.

Taigi naudojant apsaugos sprendimą „A-Series“, galima visiškai atsisakyti standartinių mechaninių spynų.

Integracijos privalumai

Integravus „Cash Management.iQ“ ir „A-Series“ pavyko pasiekti šių rezultatų:

Karantino sąlygomis, įvestomis dėl COVID-19 koronaviruso plitimo, taikant el. užraktus ir jiems priskirtus automatinius prieigos kodus, galima užtikrinti sklandų nepertraukiamą inkasavimo tarnybos darbą. Inkasatoriams tokiu atveju nereikia naudoti fizinių raktų, todėl sumažėja rizika per juos užsikrėsti virusu, taip pat rečiau prireikia ir tiesioginių kontaktų tarp žmonių.

„Cash Management.iQ“ – grynųjų pinigų srautams valdyti

Programinis sprendimas „Cash Management.iQ“ skirtas paskirstyti gryniesiems pinigams jų priėmimo ir išdavimo vietose. Jis padeda automatizuoti operacinius procesus ir dokumentų tvarkymą, susijusį su užklausų dėl grynųjų pinigų papildymo ar išvežimo forminimu, taip pat optimizuoti inkasatorių maršrutus.

„A-Series“ seifų el. užraktų ir vienkartinių kodų apsauga

„A-Series“ el. užraktų sistema – puikus bankomatų prieigos kontrolės sprendimas. Jį sudaro moderniausia prieigos kontrolės programinė įranga ir laiko patikrinta S&G užrakto technologija. Visa tai padeda bankomatų gamintojams, bankams ir šarvuotų automobilių gamintojams užtikrinti supaprastintą ir saugų bankomatų valdymą.