3 naujos „Cash Management.iQ֧“ sistemos apsaugą stiprinančios funkcijos

Kompleksinė grynųjų pinigų judėjimo valdymo platforma – patogi priemonė, padedanti spręsti kasdienes specializuotų iždo specialistų, savitarnos įrenginių tinklo plėtros ir inkasavimo tarnybų užduotis. Tačiau savo reikalavimus tokiai sistemai kelia ir IT apsaugos departamento darbuotojai, nes informacija apie grynųjų pinigų ir kitų vertybių perkėlimą – tai itin konfidencialūs duomenys, kurių saugumas svarbus kiekvienai organizacijai.

Atnaujinant BS/2 sukurtą grynųjų pinigų valdymo sistemą „Cash Management.iQ“, buvo siekiama dar labiau padidinti informacijos saugumo lygį, taip pat atitikti augančius tarptautinius saugumo standartų reikalavimus, kurių laikosi šiuolaikiniai bankai, inkasavimo tarnybos ir mažmeninės prekybos įmonės.

1. Vartotojų veiksmų sekimo sistemos atnaujinimas

Siekdama supaprastinti apsaugos tarnybos specialistų darbą sprendžiant ginčytinas situacijas,  BS/2 specialistų komanda papildė „Cash Management.iQ“ sistemos vartotojų (administratorių, operatorių, kasininkų, inkasavimo tarnybos darbuotojų) veiksmų istorijos atvaizdavimą.

Nuo šiol sistemos administratorius turi prieigą ne tik prie informacijos apie  kiekvieno vartotojo atliktus bet kurio sistemos objekto parametrų pakeitimus, bet ir gauna detalią informaciją apie daugelį kitokių nustatymų:

Galima atsekti daugiau nei 80 įvairių sistemos parametrų.

2. Svarbių pokyčių patvirtinimo delegavimas apsaugos tarnybai

Dar viena „Cash Management.iQ“ naujovė – galimybė suteikti teisę IT apsaugos tarnybos darbuotojams patvirtinti sistemos vartotojų atliktus pakeitimus. Turimi omenyje itin svarbūs parametrai, nuo kurių pokyčių priklauso duomenų saugumas ir sistemos našumas, pavyzdžiui, pakeistos vartotojų prieigos teisės.

Galima nustatyti, kad pagrindinis „Cash Management.iQ“ operatorius galėtų suteikti vienam iš sistemos vartotojų naujas prieigos teises tik tuomet,  kai jas prieš patvirtina IT apsaugos skyriaus darbuotojas.

Pačius pakeitimus inicijuoja operatorius, tačiau informacijos apsaugos tarnybos darbuotojas nusprendžia ir tam skirtoje skiltyje „Pakeitimų patvirtinimas“ patvirtina, kad teisės leidžiamos. Toks būdas padeda efektyvinti prieigos teisių valdymą ir sukurti keletą apsaugos lygių, užtikrinančių didesnį konfidencialių duomenų  saugumą.

Kad šia funkcija būtų dar patogiau ir lengviau naudotis, galima papildomai sukonfigūruoti žinutes, pranešančias, kad vartotojo atliktų pakeitimų užklausos buvo patvirtintos.

3.  Integracija su „Active Directory“/LDAP

Daugybė įmonių saugiai prieigai prie failų ir įvairių programų, laikomų darbuotojo kompiuteryje  ar uždarame tinkle, naudojasi katalogų sistema „Microsoft Active Directory“.

Atnaujinant „Cash Management.iQ“, buvo įgyvendinta galimybė suteikti prieigą prie šios programos per AD/LDAP. Tai supaprastina daugybę darbinių procesų, įskaitant ir saugumo, naudojantis „Cash Management.iQ“ sistema, užtikrinimo procedūrą, ypač, kai sistemos vartotojų (kasininkų, inkasatorių, analitikų) skaičius tiek centrinėje operacinėje būstinėje, tiek regioninėse atstovybėse, išauga.

„Cash Management.iQ“ – grynųjų pinigų srautams valdyti

„Cash Management.iQ“ sistema skirta bankams, inkasavimo tarnyboms, mažmeninės prekybos tinklams padėti prognozuoti grynųjų pinigų poreikį, optimaliai planuojant jų bei kitų vertybių saugojimą ir paskirstymą.

Įdiegus šį sprendimą, pasiekiamas ekonominis efektas: sumažėja būtinų inkasavimo tarnybos išvykimų skaičius ir sumažėja grynųjų pinigų, būtinų papildyti savitarnos įrenginius (bankomatus, informacinius kioskus ir kt.), bankų skyrius, saugyklas, prekybos įmones apimtis.

Programinė platforma „Cash Management.iQ“ gali būti integruojama į užsakovo infrastruktūrą arba prieinama per BS/2 virtualų serverį, užsisakant debesijos paslaugas. Antruoju atveju dar labiau sumažėja išlaidos ir sprendimo įdiegimo laikas.

Norėdami daugiau sužinoti apie „Cash Management.iQ“ ir sistemos įdiegimo galimybes, susisiekite su BS/2 specialistais.