„ASHBURN International“ prižiūrės SEB banko elektroninių kortelių skaitytuvų tinklą visose Baltijos valstybėse

Lietuvos bendrovė „ASHBURN International“, kurianti specializuotą programinę įrangą, skirtą mokėjimo kortelių skaitytuvams valdyti ir jais atliekamoms mokėjimo operacijoms paskirstyti, plečia bendradarbiavimą su SEB banku.

Iki šiol ši įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bendrovė teikė mokėjimo kortelių skaitytuvų tiekimo, valdymo ir priežiūros paslaugas tik Lietuvoje veikiančiam SEB banko padaliniui. Remiantis nauju susitarimu, paslaugos bus teikiamos visose trijose Baltijos valstybėse. Projektas visose Baltijos šalyse įgyvendinamas bendradarbiaujant su kita „Penkių kontinentų“ grupei priklausančia bendrove BS/2, kuri rūpinasi įrenginių technine priežiūra.

„Šiais laikais tampa įprasta, kad bankai dalį savo paslaugų įgyvendinimo patiki išoriniams paslaugų  teikėjams, turintiems specifinės srities darbo patirties, kvalifikuotų specialistų ir galintiems užtikrinti kokybišką ir saugų paslaugų teikimą. Tai bankui leidžia labiau susikoncentruoti į tiesioginę veiklą, didinti veiklos efektyvumą ir daugiau resursų skirti kitų banko paslaugų plėtrai. Lietuvoje su „ASHBURN International“ bendradarbiaujame  jau daug metų, dabar šį bendradarbiavimą toliau tęsime visose Baltijos šalyse“, – sako  Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB banko valdybos narė ir SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

„ASHBURN International“ yra žinoma kaip mokėjimo paslaugų teikėja (angl. PSP – Payment service provider)  stambiausiems Baltijos šalių bankams ir prekybos įmonėms. Įmonė siūlo mokėjimo kortelių skaitytuvus, jų administravimą ir kompleksinę priežiūrą, mokėjimo operacijų paskirstymą, naudojant pačios įmonės sukurtą ir plėtojamą programinį sprendimą „TransLink.iQ“.

„Džiaugiamės galėdami dirbti su rinkos lyderiais. SEB bankas visada pasižymėjo inovatyviu požiūriu į naujų technologinių sprendimų diegimą. O mes esame tam, kad užtikrintume šių tikslų įgyvendinimą. Be to, finansinės institucijos galės lengviau prisitaikyti prie nuolat kintančių klientų poreikių, nes mūsų siūlomi techniniai sprendimai skirti konkrečioms prekybininkų grupėms: viešojo maitinimo, mažmeninės prekybos, valstybės įmonių ir kt.“, – teigia „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius.

SEB yra pirmaujanti Šiaurės šalių finansinių paslaugų grupė. Esame įsitikinę, kad versliai mąstantys žmonės ir inovatyvios įmonės yra itin svarbūs kuriant geresnį pasaulį. Esame tam, kad ir gerais, ir blogais laikais padėtume įgyvendinti jų siekius ir prisidėtume prie jų sėkmės. Švedijoje ir Baltijos šalyse SEB konsultuoja klientus finansų klausimais ir teikia jiems universalias finansines paslaugas. SEB grupei priklausančių bankų Danijoje, Suomijoje, Norvegijoje ir Vokietijoje pagrindinės veiklos sritys yra verslo ir investicinės bankininkystės paslaugos verslo klientams ir institucijoms. SEB padaliniai veikia 20 pasaulio šalių. SEB grupėje dirba apie 15 tūkst. darbuotojų.  SEB bankas valdo didesnį nei 40 tūkst. mokėjimo kortelių skaitytuvų tinklą Baltijos šalyse.