„ASHBURN International“ mezga bendradarbiavimą su elektroniniais bankais

Skaitmeniniai bankai ir „fintech“ įmonės keičia tradicinius atsiskaitymo būdus. Siekdami įgyti konkurencinį pranašumą, šiuolaikiniai bankai privalo sudaryti klientams galimybę atsiskaityti ir skaitmeniniu būdu. 2019 m. internetu (įskaitant ir mobiliąsias programas) atliktų operacijų dalis išaugo iki 50–80 proc. Statistika rodo, kad elektroninė bankininkystė sparčiai populiarėja.

„Penkių kontinentų“ grupės įmonė „ASHBURN International“ pasirašė mokėjimo paslaugų sutartį su skaitmeniniu banku „Travel Union“. Įmonė teiks kompleksines atsiskaitymo infrastruktūros plėtros paslaugas.

„Bendradarbiavimas su „Travel Union“ išplės mūsų veiklos geografiją. Skaitmeninis bankas nusprendė pasiūlyti savo partneriams mokėjimo kortelių skaitytuvus. Mūsų įmonė padės „Travel Union“ teikti mokėjimo paslaugas, atitinkančias PCI DSS reikalavimus. Pagrindinė projekto idėja – banko klientas skaitmenine forma pasirašo sutartį, po to paštu gauna mokėjimo kortelių skaitytuvą, kurį pats nesudėtingai prijungia prie sistemos. Po šių veiksmų kortelių skaitytuvas gali priimti atsiskaitymus kortelėmis per kelias minutes“, – pasakoja „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius.

Elektroninis bankas „Travel Union“ buvo įsteigtas 2018 m. kaip atsakas į turizmo pramonės iššūkius. Kasmet keliautojai užsienyje praranda nemažai pinigų dėl apmokestintų tarptautinių mokėjimo operacijų ir valiutų kurso svyravimo.

„Travel Union“ steigėjai išsikėlė tikslą sukurti ne tik mobiliosios bankininkystės programą, bet ir bendrą ekosistemą, skirtą keliautojams ir kelionių partneriams. Banko verslo klientai – viešbučiai, oro uosto kompanijos, turizmo agentūros, neapmuitinamų prekių parduotuvės ir kt.

„Nenorime riboti savo veiklos krypties, teikdami vien skaitmenines paslaugas. Nusprendėme pasiūlyti savo partneriams mokėjimo kortelių skaitytuvus, kad jų klientai – keliautojai – Europos šalyse turėtų patogų atsiskaitymo būdą. „ASHBURN International“ pasiūlė įsigyti kortelių skaitytuvus kaip paslaugą (angl. Software as a Service). Tai labai patogu, nes patiems nereikia kurtis savo mokėjimo infrastruktūros, rūpintis įrenginių diegimu ir jų priežiūra, tauposi laikas ir finansinės sąnaudos. „ASHBURN International“ specialistai įsigilino į mūsų poreikius, padėjo optimizuoti atsiskaitymą mokėjimo kortelėmis ir visus su tuo susijusius procesus“, – sako „Travel Union“ gen. direktorius Raman Korneu.

Šių metų birželį „Travel Union“ gavo Lietuvos banko Elektroninių pinigų įstaigos licenciją, kuri suteikia įmonei galimybę teikti skaitmeninio banko paslaugas ir leisti elektroninius pinigus.

„Travel Union“ teikia šiuolaikiškas bankines paslaugas, turi nuosavą mokėjimo sistemą, mobiliosios bankininkystės platformą ir kaupimo taškų lojalumo programą.