Šviesolaidinis internetas Lietuvoje švenčia 22-ąjį gimtadienį

Kokią datą galima laikyti šviesolaidinio interneto gimtadieniu? Galbūt 1621-uosius metus, kai buvo suformuluotas Snello dėsnis, teigiantis, kad  krintančios šviesos greitis, padalintas iš kritimo kampo sinuso, yra lygus lūžusios šviesos greičiui? Ar 1840 m., kai Daniel Collodon ir Jacsques Babinet atliko eksperimentą, kurio metu šviesą nukreipė išilgai vandens srovės, įrodydami, kad šviesa gali keliauti skaidriais objektais? O gal 1934 m., kai Normann R. French išrado optinę telefono sistemą, gebančią kalbos signalus perduoti iš skaidraus stiklo strypų pagamintu tinklu?

Visi šie atradimai turėjo įtakos optinio kabelio taikymo plėtrai. Šiandien optinis kabelis naudojamas daugybėje sričių: medicinoje, dekoratyvinėje apšvietimo inžinerijoje ir, žinoma, telekomunikacijų srityje.

Lietuvoje šviesolaidinio interneto era prasidėjo 1998 m. spalio 28 dieną, kai „Penkių kontinentų“ grupės įmonė „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ pirmoji pradėjo siūlyti sostinės gyventojams tuo metu sparčiausią interneto ryšį optinio kabelio linijomis. Taigi šią dieną švęsime ne tik dabartinio „Penki“ tinklo, bet ir apskritai šviesolaidinio interneto Lietuvoje gimtadienį!

Optinio kabelio tinklai telekomunikacijų srityje iš esmės pakeitė greičio sąvoką. Pirmojo interneto sparta Lietuvoje tesiekė 9,6 Kb/s. 2001 m., pradėjus taikyti DSL (angl. Digital Subscriber Line) technologiją, ji augo nuo 256 iki 512 Kb/s. Telefoninius tinklus pakeitus optiniais, ji šovė iki 10 Mb/s, o šiandien optinių tinklų pasiekiama sparta kone neturi ribų – tereikia tik galingos įrangos ir gali būti pasiekiamas 10 Gb/s (beje, jis „Penki“ tinkle buvo išmėgintas 2017 m.) ar net didesnis greitis.

Gimtadienio dovanos Jums

Artėjant gimtadieniui, dėkojame visiems savo klientams, kurie jau ne vienerius metus naudojasi „Penki“ internetu ir išmaniąja televizija. Ačiū už jūsų lojalumą, už jūsų pastabas bei pasiūlymus, padedančius mums tobulėti!

22-ojo gimtadienio proga norime pradžiuginti visus – ir esamus, ir dar būsimus savo klientus. Tad atsižvelgdami į skirtingus jūsų poreikius paruošėme 3 skirtingas DOVANAS.

IŠTIKIMIESIEMS

Savo klientams, jau įvertinusiems mūsų interneto ir interaktyviosios televizijos paslaugas, DOVANOJAME šventinį 22-IEJŲ TV KANALŲ RINKINĮ, kuris bus nemokamai matomas iki rudens pabaigos (kanalus rasite bendrame sąraše, atskirai nieko užsisakyti nereikia). Atraskite sau artimą TV kanalą, laidą ar serialą, kurie sušildys ir pralinksmins darganotais rudens vakarais! 22 TV kanalus, įtrauktus į skirtingus mokamų kanalų rinkinius, iki lapkričio 31 d. nemokamai matysite tiesiog bendrajame kanalų rinkinyje.

Gimtadienio rinkinio kanalai

1.                   Discovery HD

2.                   Detskij Mir

3.                   Nickelodeon

4.                   Nickelodeon Junior

5.                   Kidzone+HD

6.                   MTV 90s

7.                   MTV 80s

8.                   MTV Club

9.                   MTV Hits

10.                 AMC

11.                 Balticum Platinum

12.                 Filmzone

13.                 Fine Living Network

14.                 Food Network

15.                 Animal Planet HD

16.                 Discovery Science HD

17.                 Discovery DTX HD

18.                 ID Xtra HD

19.                 Eurosport 2 HD

20.                 Filmzone+HD

21.                 Travel HD

22.                 Dom kino premium HD

NEATRADUSIEMS IŠMANIOSIOS TV

Jei esate mūsų interneto vartotojas, bet dar nežinote, kas ta išmanioji televizija, kviečiame išmėginti visus jos privalumus – mėnesį laiko ŽIŪRĖKITE TELEVIZIJĄ NEMOKAMAI!

Pakvieskite šeimos narius dalyvauti TV iššūkyje! Turite lygiai mėnesį peržiūrėti daugiau nei 130 TV kanalų (jums bus prieinamas ir pagrindinis, ir visi papildomi kanalų rinkiniai), o tuomet išrinkti savo geriausiųjų 10-uką! Pasinaudokite proga išmėginti atnaujintas interaktyvios televizijos galimybes – naudodamiesi transliacijos valdymo funkcija, galite peržiūrėti iki 14 dienų įrašus, sustabdyti, atsukti norimą akimirką.

SMALSIEMS NAUJOKAMS

Jei dar neturėjote progos išbandyti to, kuo jau 22 metus naudojasi daugybė vilniečių, kviečiame tai padaryti dabar – VISĄ MĖNESĮ NEMOKAMAI!

„Penki“ interneto naudotojas, užsisakykite internetą ir jo pagrindu veikiančią IP TV mėnesiui visiškai nemokamai. Pasiūlymas galioja kreipiantis nuo 2020 10 12 iki 2020 11 30. Plačiau apie pasiūlymo sąlygas>>

Švęskime šviesolaidinio interneto Lietuvoje gimtadienį kartu, mūsų tinkle! Naujų emocijų, naujų atradimų!