„Penkių kontinentų komunikacijų centras“ prisijungė prie „Švaraus interneto“ iniciatyvos

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, teikiantis „Penki“ interneto paslaugas privatiems vartotojams ir „ProfIT“ paslaugas verslui, prisijungė prie Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) inicijuoto memorandumo „Švarus internetas“. Anot RRT, šia iniciatyva siekiama skatinti elektroninių paslaugų teikėjų ir RRT bendradarbiavimą, kad iš interneto būtų sklandžiai šalinama netinkama informacija arba ribojama prieiga prie jos. Memorandumas taip pat apibrėžia paslaugų teikėjų veiklos principus, kuriant švaresnę interneto aplinką.
 
UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ direktoriaus Lauryno Šeškevičiaus teigimu, sprendimas prisijungti prie memorandumo turi būti suprantamas ne tik kaip dalis įmonės socialinės atsakomybės, bet ir kaip svarbus prevencinis žingsnis, kovojant su piktavaliais internete: „Džiaugiamės prisidėdami prie švarios aplinkos internete kūrimo. Daugeliui kasdienių procesų, tokių kaip darbas, mokymasis ar laisvalaikis, vykstant internete, privalome išlikti socialiai atsakingi. Siekiame užtikrinti,  kad tiek „Penki“, tiek „ProfIT“ paslaugų vartotojus pasiektų „švarus“ turinys, o draudžiama informacija būtų operatyviai ribojama“.
RRT prisijungti prie memorandumo kvietė visus Lietuvos elektroninės informacijos paslaugų teikėjus. Pasirašę šį dokumentą, paslaugų teikėjai įsipareigoja aktyviai bendradarbiauti su RRT, kuriant švarią interneto aplinką, operatyviai riboti prieigą prie netinkamos ar konfidencialios informacijos.
 
„Švaraus interneto“ memorandumas taip pat apibrėžia principus, skatinančius klientus būti atsakingus, neskelbti internete draudžiamos informacijos, operatyviai šalinti itin jautrią informaciją (pvz., vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagą) ir kt. Prie memorandumo prisijungę paslaugų teikėjai operatyviau reaguoja į RRT nurodymus riboti draudžiamą turinį  jų serveriuose, taip sumažinant riziką, kad netinkama informacija pasieks vartotojus.